Sport

FAKTA: Sagan, Kamp og andre nationale mestre i cykling

Mark Cavendish, Peter Sagan og Tim Merlier vandt søndag ligesom Alexander Kamp sit nationale mesterskab.

Søndag snuppede Alexander Kamp det danske mesterskab i linjeløb, og sideløbende er en lang række andre nationale mestre fundet.

Ligesom Kamp kommer de fleste dog ikke til at repræsentere sit lands farver i Tour de France, da de ikke er blevet eller nok ikke bliver udtaget til løbet, der starter i København fredag.

Herunder følger et overblik over udvalgte nationale mestre i linjeløb for herrer:

* Danmark: Alexander Kamp sikrede sig sit andet nationale mesterskab i karrieren, men han slog efterfølgende fast, at formen ikke er til at køre Tour de France for Trek.

* Belgien: Tim Merlier (Alpecin-Fenix) sprintede sig til sejr foran blandt andre holdkammeraten Jasper Philipsen i et løb præget af vind, styrt og flere udbrud. Modsat Philipsen kommer Merlier sandsynligvis ikke med til Tour de France.

* Frankrig: Florian Sénéchal (Quick-Step) vandt sit første nationale mesterskab efter en spurt mod fire andre. Han kommer sandsynligvis ikke med i Tour de France.

* Spanien: 21-årige Carlos Rodríguez kronede sin gennembrudssæson med et nationalt mesterskab efter et flot soloudbrud, men kommer nok ikke med Ineos til Tour de France.

* Italien: 23-årige Filippo Zana spurtede sig til sejr foran tre medudbrydere. Han kører for Bardiani-CSF-holdet, der ikke er med i Tour de France.

* Storbritannien: 37-årige Mark Cavendish (Quick-Step) vandt efter en spurt mod to andre sit andet britiske mesterskab – 11 år efter det første. Veteranen kommer efter alt at dømme ikke med på Tour de France-holdet.

* Slovenien: Kristijan Koren fra Adria Mobil sejrede i et løb uden Tadej Pogacar, Primoz Roglic og den forsvarende mester, Matej Mohoric.

* Tyskland: Nils Politt satte en medudbryder fire kilometer før stregen og vandt suverænt. Han har nu en god mulighed for at repræsentere Tyskland i Tour de France for Bora.

* Østrig: I en suveræn opvisning kørte fem Bora-ryttere først over stregen med mere end to minutter til nærmeste konkurrent. Felix Großschartner, der også vandt den nationale enkeltstart, sejrede og kommer muligvis med i Touren.

* Slovakiet: Peter Sagan vandt for ottende gang siden 2011 mesterskabet i Slovakiet, og han bliver et af TotalEnergies’ trumfkort i Tour de France.

* Holland: Pascal Eenkhoorn vandt fredag det hollandske mesterskab, men er ikke udtaget til Jumbo-Vismas hold til Tour de France.

* Portugal: João Almeida (UAE) kørte alene til mål med næsten et minut ned til nærmeste forfølger. UAE har ikke udtaget sit tourhold endnu, men Almeida ligner ikke en deltager.

* Sydafrika: Reinardt Janse van Rensburg vandt allerede i februar det sydafrikanske mesterskab, og han er udtaget til Lotto Soudals hold til Tour de France.

Kilder: procyclingstats.com, cyclingnews.com, Lotto Soudal.

/ritzau/

Back to top button