Kultur

FAKTA: Sådan blev melodigrandprix-vinderen fundet

App- og sms-stemmer har sendt kvindekvartetten Reddi og nummeret "The Show" til Eurovision.

Seerne pegede lørdag i Herning på gruppen Reddi og nummeret “The Show”, som vindere af det danske melodigrandprix 2022.

I år var der ingen fagjury, og dermed var det udelukkende seerne, der udpegede, hvem Danmark sender til det internationale melodigrandprix, Eurovision, i Torino til maj.

Seerne stemte til selve grandprixet, som blev afviklet i Jyske Bank Boxen i Herning, og desuden har de kunnet afgive stemmer via en app i ugen op til finalen.

* Otte sange dystede om at vinde Dansk Melodi Grand Prix 2022.

* Indtil 2004 var alle sange ved Dansk Melodi Grand Prix på dansk. I år var der både danske og engelske sange med i feltet.

* Som noget nyt har interesserede i år ugen op til finalen hver dag kunnet stemme på sangene fra Dansk Melodi Grand Prix’ officielle app.

* Selve finalen lørdag aften blev afholdt i to dele med DR-værten Tina Müller og entertaineren Martin Brygmann som værter.

* Først blev feltet reduceret fra otte til tre sange på baggrund af ugens app-stemmer og aftenens sms-stemmer.

* I anden afstemningsrunde blev resultatet fra den første afstemning nulstillet.

* I anden afstemningsrunde løb Reddi med flest stemmer. Dermed skal kvindekvartetten til Eurovision i maj med nummeret “The Show”.

* Danmark har vundet det internationale melodigrandprix tre gange: I 1963 med Grethe og Jørgen Ingmanns “Dansevise”, i 2000 med Brødrene Olsens “Smuk som et stjerneskud” og i 2013 med Emmelie de Forests “Only Teardrops”.

Kilde: dr.dk.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker