Kultur

FAKTA: Reddi kan sikre Danmark fjerde Eurovision-sejr

Kvindekvartetten Reddi skal med nummeret "The Show" forsøge at sikre Danmark den fjerde Eurovision-sejr.

Kvindekvartetten Reddi skal forsøge at gøre Grethe og Jørgen Ingmann, Brødrene Olsen og Emmelie de Forest kunsten efter, når de repræsenterer de rød-hvide farver til Eurovision i maj.

Gruppen er Danmarks bud, fordi den lørdag har vundet Dansk Melodi Grand Prix 2022.

Sidste år vandt den italienske rockgruppe med det danskklingende navn Måneskin det internationale melodigrandprix med nummeret “Zitti e Buoni”.

Derfor er Italien værtsnationen, som siger “Good Evening, Europe”, når vinderen af den 66. udgave af sangkonkurrencen skal findes i den italienske storby Torino til maj.

Læs mere om Eurovision her:

* Det internationale melodigrandprix, Eurovision, afvikles over tre dage i maj.

* Showet indledes med Eurovisions soundtrack, der er en version af begyndelsen af den franske komponist Marc-Antoine Charpentiers “Te Deum”.

* Der er to semifinaler, som leder op til det store finalebrag den 14. maj.

* Seks lande er altid sikret en finaleplads. Det gælder Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrig, Italien og værtslandet, som i år er Italien.

* Rusland er blevet udelukket fra Eurovision grundet invasionen i Ukraine.

* I 2021 blev Hviderusland og landets statsstøttede tv-kanal BTRC ekskluderet fra Eurovision frem til 2024, efter at arrangøren, European Broadcast Union (EBU), havde udvist bekymring over kanalens tilgang til presse- og ytringsfrihed. Det skete i kølvandet på politiske uroligheder i landet.

Kilde: dr.dk.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker