Sport

FAKTA: Champions Leagues nye format fra 2024

Champions League bliver efter planen fra 2024 udvidet fra 32 til 36 hold, der deltager i ét stort gruppespil.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) præsenterede i april 2021 et nyt format for Champions League, der gælder fra 2024.

Uefa tog dengang forbehold for, at der kan komme ændringer, hvis det er “nødvendigt”, men herunder følger hovedpunkterne i det planlagte format.

* I stedet for de nuværende 32 hold – fire hold i otte indledende grupper – deltager 36 hold i én stor indledende gruppe.

* Hvert hold spiller i alt 10 kampe mod 10 forskellige modstandere og rangeres ud fra point og målscore i den 36 hold store tabel.

* De otte bedst placerede hold efter 10 runder går videre til ottendedelsfinalerne, mens nummer 9 til 24 spiller playoffkampe ude og hjemme om de otte sidste pladser i ottendedelsfinalerne.

* Fra ottendedelsfinalerne og frem spilles knockoutrunder ude og hjemme som i det nuværende format. Finalen vil fortsat være én kamp på et stadion udpeget af Uefa.

* To af de fire ekstra pladser gives til de hold med flest koefficientpoint gennem de seneste ti år, som ikke i forvejen er kvalificeret til Champions Leagues gruppespil. Det er dog et krav, at holdene er kvalificeret til Champions League-kvalifikationen, Europa League eller Conference League.

* De to sidste pladser gives til et ekstra mesterhold fra kvalifikationen og nummer tre i den liga, der ligger nummer fem på Uefas landekoefficientliste.

* Både Europa League og Conference League får samme format som Champions League fra 2024 med én stor indledende gruppe. Uefa understreger dog, at antallet af hold og kampe kan blive anderledes fra Champions League.

Kilder: Uefa.

/ritzau/

Back to top button