Kriminal

Fældet af tip: 21-årig får ni års fængsel for narkosalg

Foruden ni års fængsel er en 21-årig mand dømt til udvisning af Danmark i 12 år for salg af kokain og MDMA.

På baggrund af et tip fra en borger ransagede betjente fra Østjyllands Politi en staldbygning på en landejendom i marts sidste år.

Det blev begyndelsen på en større narkosag, der et år senere har udløst en dom for salg af MDMA og kokain til en 21-årig mand fra Viby ved Aarhus.

Manden – Gabriel Ahmad – er ved Retten i Aarhus idømt ni års fængsel for blandt andet salg af mindst 13 kilo kokain og et kilo MDMA.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Foruden fængselsstraffen skal han udvises af Danmark med indrejseforbud i 12 år. Han har afghansk statsborgerskab.

Under ransagningen på landejendommen fandt betjentene – med hjælp fra narkohunde – MDMA, kokain, hash og emballage til indpakning af kokain.

Der blev dog langtfra fundet de mængder, som Gabriel Ahmad er blevet dømt for, fortæller specialanklager Dorthe Lysgaard.

– Vi finder egentlig ikke så meget narkotika på stedet, men vi finder en del emballage. Retten lægger til grund, at der har været et kilo kokain i hver af de 13 poser, der blev fundet på landejendommen, siger hun til Ritzau.

Den 21-åriges lejlighed blev også ransaget. Her fandt politiet et pengeskab med lidt mere end 300.000 kroner i kontanter.

Både kontanterne og stofferne fra landejendommen blev beslaglagt.

Under sagen har Gabriel Ahmad forklaret, at han har håndteret omkring fem kilo kokain. Og altså ikke de 13 kilo, som retten mener, han har solgt videre.

– Han erkender en mindre rolle i sagen, siger Dorthe Lysgaard.

Hun kan ikke sige, om den dømte er del af et større netværk.

– Sagen opstår på baggrund af en anonym henvendelse, siger specialanklageren og forklarer, at politiet derfor “er kommet dumpende ind i efterforskningen”.

Der er altså ikke tale om, at politiet har optrevlet et større netværk og skridt for skridt har identificeret de involverede som i andre narkosager.

Staldbygningen, hvor bevismaterialet blev fundet, var lejet ud til den dømte.

Dommen blev afsagt tirsdag. Den 21-årige udbad sig betænkningstid i forhold til anke. Han har dermed 14 dage fra domstidspunktet til at beslutte, om han vil tage sagen videre til landsretten.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker