Sport

Europa skodder svensker som Ryder Cup-kaptajn

Henrik Stenson bliver alligevel ikke Europas kaptajn i Ryder Cup. Han tilslutter sig LIV Golf-touren.

Det europæiske Ryder Cup-hold får alligevel ikke den garvede svenske golfspiller Henrik Stenson som kaptajn, når den næste udgave af den traditionsrige turnering mellem Europa og USA afvikles i september og oktober næste år.

Onsdag meddeler Ryder Cup på sin hjemmeside, at Stenson med øjeblikkelig virkning er frataget hvervet som kaptajn.

Det skyldes ifølge den korte meddelelse, at Henrik Stenson har truffet nogle personlige valg, der gøre ham ude af stand til at opfylde visse kontraktforpligtelser over for det europæiske Ryder Cup-hold.

Der er tale om forpligtelser, som Stenson allerede havde dedikeret sig til, inden han blev annonceret som Europas kaptajn i marts.

På rygteplan har det længe lydt, at Stenson også bliver en del af den lukrative, omdiskuterede golftour LIV Golf.

Onsdag aften bekræfter svenskeren så, at han skal være med i LIV Golf.

– Efter lange overvejelser har jeg besluttet at følge flere af mine kolleger og spille med i LIV-serien, der begynder i Bedminster om en uges tid, siger Henrik Stenson ifølge Reuters.

LIV Golf har splittet golffeltet. Det er et spørgsmål om traditioner versus kunstige turneringer bygget på oliemilliarder, men også et spørgsmål om moral, mener kritikerne.

På den side står LIV Tour og en række golfprofiler, mens de traditionelle tours PGA Touren og DP World Tour (tidligere European Tour) står på den anden side.

Den nye tour beskyldes for at være sportswashing fra Saudi-Arabiens side.

Begrebet dækker over lande, der forsøger at forbedre sit omdømme ved at sponsorere sportsudøvere eller sportshold eller ved at afholde lukrative sportsbegivenheder, på trods af at landene i flere tilfælde overtræder menneskerettighederne.

Henrik Stenson nåede at gøre Thomas Bjørn til en af det europæiske holds vicekaptajner.

Der er ikke givet nogen tidshorisont for, hvornår Stensons afløser præsenteres.

/ritzau/

Back to top button