Erhverv

Erhvervsstyrelsen vil undersøge om Rockwool har brudt EU-sanktioner

Det skal også undersøges, om Rockwool har brudt reglerne om produkter, der både kan bruges civilt og militært.

Erhvervsstyrelsen vil undersøge om isoleringsselskabet Rockwool har brudt EU’s sanktioner mod Rusland.

Det skriver Berlingske.

Derudover vil styrelsen undersøge, om det danske selskab har brudt reglerne om dual-use, som omhandler produkter, der kan bruges til både civile og militære formål.

– Erhvervsstyrelsen kan bekræfte, at styrelsen vil undersøge de konkrete forhold nærmere, skriver den i et skriftligt svar til Berlingske.

Fredag kunne Danwatch og Ekstra Bladet beskrive, at Rockwools russiske samarbejdspartnere i mindst 21 tilfælde har leveret Rockwool-produkter til skibsværfter, der udfører ordrer på vegne af Ruslands forsvarsministerium.

Leveringerne løber ifølge de to medier op i omkring 11,5 millioner kroner. De er sket i årene mellem 2015 og 2020 – altså efter Ruslands annektering af Krim men før den fuldbyrdede invasion af Ukraine.

Ifølge Rockwool er virksomheden ikke blevet kontaktet af Erhvervsstyrelsen.

Michael Zarin, der er kommunikationschef i Rockwool afviser desuden, at selskabet har et kundeforhold til den russiske regering.

– Vores produkter er bredt tilgængelige på det russiske marked via en lang række distributører. Derfor er det også umuligt for os at vide eller have nogen form for kontrol over, hvem alle slutbrugerne er, skriver han i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Rockwool har valgt ikke at sælge sine aktiviteter i Rusland. Senest har ledelsen beskrevet det som “den mindst dårlige mulighed”.

– Selv om det bestemt er en vanskelig beslutning at tage, mener vi etisk og kommercielt, at det er det rigtige at gøre at bevare ejerskabet af virksomheden, skrev ledelsen i regnskabet for 2022.

I regnskabet fremgik det også, at Rockwool ikke har foretaget nye investeringer i Rusland, siden landet invaderede Ukraine.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker