Politik

Engell om formandsfarvel: Nye Borgerlige er under fuld selvopløsning

"Abnorme" pengekrav fra formand Lars Boje Mathiesen får Nye Borgerlige til at ekskludere ham.

Det er grotesk, hvad der sker i partiet Nye Borgerlige, hvor formand Lars Boje Mathiesen ekskluderes for at stille pengekrav.

Det mener Hans Engell, der ikke mindes at have oplevet noget lignende i sin tid som politiker eller politisk kommentator.

– Det er fuldstændig groteske tilstande i partiet, og det understreger, at Nye Borgerlige må betragtes som et parti, som nu er under fuld selvopløsning, siger Hans Engell.

Sent torsdag aften videresendte partiet en medlemsmail til pressen, hvor det beskrives, at Lars Boje Mathiesen er færdig i partiet, fordi han har stillet “abnorme” pengekrav for at være formand.

Ellers ville han trække sig.

Partiet beskylder formanden for at stille krav om at få overført cirka 350.000 kroner til sin private konto.

Desuden skulle Lars Boje Mathiesen de seneste uger have afkrævet partiet over 2,6 millioner kroner i alt for at forblive som formand. Engell kalder det grotesk.

– Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Måden det foregår på med aftenmøder og udsendelse af pressemeddelelse er fuldstændig grotesk. Selve sagen er vild, det er vilde tilstande, siger Hans Engell.

Det er en måned siden, han blev valgt som formand efter Pernille Vermund, der stiftede partiet. Hans Engell mener, at den eneste løsning for Nye Borgerlige er, at hun overtager formandsposten.

– Den eneste mulighed, partiet kan være nogenlunde synligt og nogenlunde relevant på, er, hvis hun overtager posten, og ellers er partiet færdigt. Så har det ikke nogen betydning, siger Hans Engell.

Ved folketingsvalget 1. november 2022 fik Nye Borgerlige seks mandater. Der er nu tre medlemmer tilbage i Folketinget.

Siden var Mette Thiesen færdig i partiet efter en sag, hvor hendes kæreste overfaldt en partiansat på valgnatten.

Mikkel Bjørn forlod partiet for at blive medlem af Dansk Folkeparti, fordi Lars Boje Mathiesen blev formand 7. februar.

Byrådsmedlem Henriette Ergemann blev valgt som næstformand ved samme lejlighed, men trak sig to uger efter på grund af kontroversielle udtalelser om coronavirus.

Engell kalder hele sagen “absurd” og uden fortilfælde.

– Vi har haft store persondramaer, store opgør og konfrontationer, men her er det som om, at partiet er i gang med en total nedsmeltning. Det er ikke længere politik, det er tragikomedie, siger Engell.

Lars Boje Mathiesen er ikke vendt tilbage på Ritzaus henvendelser.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker