Udland

En mand og to kvinder fængslet for medvirken til skuddrab i Malmø

En 27-årig mand, der er blevet varetægtsfængslet, har engang været venner med skuddræbt ifølge svenske medier.

Yderligere tre personer er torsdag blevet varetægtsfængslet i en sag om et skyderi, der fandt sted i shoppingcenteret Emporia i Malmø sidste år.

Det oplyser anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er det en 21-årig og en 43-årig kvinde samt en 27-årig mand, som er blevet varetægtsfængslet.

De tre personer er alle blevet varetægtsfængslet på grund af mistanke om medvirken til drab. De er foreløbig fængslet frem til 9. marts. Det fremgår ikke, hvordan de forholder sig til sigtelsen.

Det var den 19. august sidste år, at et skyderi i Emporia fandt sted. En 31-årig mand blev dræbt. Han blev ramt af skud i brystet.

Svensk politi har tidligere udtalt, at offeret tilhørte banden Satudarah, der angiveligt har været i konflikt med en anden bande i Malmøs kriminelle miljø.

Han havde desuden tidligere siddet fem år i fængsel for grove forbrydelser.

En tilfældig kvinde, der var i centeret, blev desuden såret under skyderiet.

Den 27-årige mand, der torsdag er blevet varetægtsfængslet, er ifølge TT en tidligere ven af offeret. De var en del af samme kriminelle netværk, skriver TT, som citerer flere medier.

I alt er syv personer indtil videre blevet varetægtsfængslet i sagen. Heriblandt er en 15-årig, som er mistænkt for drab og drabsforsøg.

Drengen blev allerede varetægtsfængslet sidste sommer. Han nægtede sig indledningsvist skyldig, men har siden erkendt skuddrabet.

Skyderiet er et af mange, der var i Sverige i 2022. Og størstedelen af dem var banderelateret.

Hele sidste år blev 61 personer dræbt i Sverige af skud, hvilket var rekord for et enkelt år. De foregående år blev mellem 42 og 47 personer dræbt af skud.

I Danmark blev otte personer dræbt af skud i 2022.

Sveriges befolkning er næsten dobbelt så stor som den danske.

Emporia er et af Skandinaviens største shoppingcentre. Ifølge centrets egen hjemmeside har det 168 butikker og restauranter.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker