Kriminal

Eksplosion i nordsjællandsk indkøbscenter raserer butik

Natten til onsdag kom melding om en sprængt hæveautomat i Humlebæk Centeret. Butik raseret.

Der har natten til onsdag været en sprængning i Humlebæk Center i Nordsjælland.

Det oplyste Nordsjællands Politi onsdag morgen, hvor politiet var massivt til stede.

– Vi er massivt til stede i Humlebæk Center, hvorfra vi klokken 04.18 i nat fik en anmeldelse om en bokssprængning, skrev politiet på Twitter.

Onsdag eftermiddag er politiet blevet færdig med undersøgelserne.

– Efterforskningen fortsætter, og vi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere til sagen, skriver politiet klokken 12.43 på Twitter.

Indkøbscenteret blev delvist afspærret, og Hjemmeværnet tilkaldt for at hjælpe med bevogtning af området. Stedet undersøgte politiet blandt andet med teknikere og hunde. Der er ingen fare for beboere i området, lød det.

Det lykkedes ikke Ritzau at komme igennem til vagtchefen ved Nordsjællands Politi onsdag morgen. Men til Ekstra Bladet fortalte vagtchef David Eckert, at det var en hæveautomat i Nordea, der var sprængt i luften.

– Vi taler om en rimelig stor sprængning, for en Blå Kors-butik ved siden af er raseret, sagde han til mediet.

Politiets presseafdeling bekræftede onsdag morgen, at en Blå Kors-butik var blevet raseret. Der er endnu ingen anholdt i sagen, lød det videre.

Ingen kom til skade i eksplosionen.

Jan Martin Hansen, der er formand for Humlebæk Centerforening, fortæller, at centeret er åbnet onsdag, men at politiets afspærring om morgenen påvirkede kunder til fitnesscenteret og en børnehave.

Skaderne er særligt gået ud over Blå Kors-butikken. Her er i hvert fald ruderne gået i stykker, og sprængningen var så kraftig, at vandet fra radiatorerne fossede ud.

Centerformanden er særlig ærgerlig over episoden, fordi der for en måned siden også var en sprængning af automaten. Dog var den mindre kraftig.

– Det er super ærgerligt, for 24. januar havde vi samme episode. Det var dog et lidt mere forkølet forsøg på at sprænge automaten i stykker. Det eneste, de fik ud af det, var, at de fik ødelagt selve automatikken, der hvor man fører kortet ind.

– Så er der blevet sat en ny boks op. I nat har de så brugt meget kraftige eksplosiver, som har ødelagt det hele – hele boksen, hele fronten, vinduerne ved siden af og udhænget, siger han.

Han er ret sikker på, at gerningsmændene ikke har fået penge ud af det, da pengene ligger dybt nede.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker