Du skal ikke frygte Magnus Falkerup på Facebook

I flere omgange har brugere på Facebook spredt advarsler mod en Magnus Falkerup fra Skåne i Sverige, men tag det roligt. Advarslerne er falske.

Rigtig mange danske brugere har i flere gange advaret andre mod at blive venner med den svenske profil Magnus Falkerup, der kommer fra Skåne i Sverige.

Faktisk er advarslen blevet delt mange tusinde gange, og mange brugere er blevet nervøse for den angivelige falske profil.

Advarsel er fup

Frygten skulle være, at Magnus Falkerup er hacker, og kun er ude på at overtage ens profil når man accepterer et venskab med ham.

Men tag det roligt. Det er falsk alarm. Som det i øvrigt er med langt de fleste af den slags advarsler.

I det konkrete tilfælde er det intet svindel i det, og selve advarslen er altså mere svindel og fup end selve profilen.

Kan ikke overtage din bankkonto

Frygten skulle være, at Magnus Falkerup ikke kun overtager din Facebook-konto, men også din bankkonto. Jo jo, der spilles på den store frygt.

Men der er altså tale om noget vrøvl. Uanset hvor avanceret en hacker er, så kan man ikke overtage en Facebook-konto ved blot at blive venner på Facebook.

Her skal der helt andre ting til. Du skal enten have downloadet en fil med en ondsindet kode i (dem skal man altid passe på med), eller udlevere din adgangskode til Facebook.

Kode til Facebook

Du kan selvfølgelig også have en kode til Facebook, som er så nem at gennemskue, at det er muligt for at andre at gætte den, og dermed logge ind på din profil.

Her er det gode råd altid at benytte den såkaldte totrins-godkendelse.

Med den sikrer du, at andre ikke uden videre kan logge ind på din konto uden du hr godkendt det – typisk via din mobiltelefon.

Det er en ekstra sikkerhed, som du bestemt bør bruge.

Og i det hele taget skal du altid lave en adgangskode, som er svær for andre at gætte. Altså ikke noget med at bruge fødselsdage, børnenes navne og så videre.

Pas på svindlerne

Men det kommer ikke Magnus Falkerup eller lignende ved, og når du ser disse advarsler mod såkaldte hackere i denne kategori, er det bedste råd blot at ignorere dem.

Så er du ikke med til at sprede unødvendig frygt på de sociale medier.

Når det er sagt, så er der selvfølgelig altid grund til at udvise forsigtighed, når du klikker rundt på både Facebook og nettet i det hele taget.

For svindlere, dem er der nok af derude. Desværre.

Flere nyheder