Kultur

DR-satsning og oscarnomineret dokumentar hædret ved Tvprisen

Tvprisen arrangeres af Producentforeningen, der er en brancheorganisation for producenter af film, tv og spil.

Den danske tv-branche har lørdag aften kåret årets bedste programmer og personlige præstationer ved Tvprisen 2023.

Her fik den oscarnominerede dokumentar “Flugt” prisen for Bedste Dokumentar, mens DR-serien “Carmen Curlers” løb med titlen som den bedste lange fiktionsserie.

I samme kategori som “Carmen Curlers” var blandt andet DR-serien “Borgen – riget, magten og æren”, TV 2-dramaet “Dag & Nat” og Xee-serien “Fantomforhold” også nomineret.

“Carmen Curlers” er inspireret af den virkelige historie om opfindelsen af den elektriske papillot og opbygningen af virksomheden Carmen Curlers, som var en stor erhvervssucces i 1960’erne.

I begrundelsen for at tildele serien prisen står der blandt andet:

– Den er lavet med overskud på alle parametre, og man er hooked fra starten af de aktuelle temaer. Vi anerkender det gode solide håndværk, som serien udstråler, samt de fantastiske skuespilpræstationer.

Det er Tvprisens 111 jurymedlemmer bestående af blandt andre erfarne tv-folk, der er fordelt på 16 juryer, som siden november har været i gang med at se alle indstillede programmer og derefter stemme på deres favorit.

I kategorien Bedste Dokumentar vandt “Flugt” over blandt andet TV2-dokumentaren “Herlufsholms Hemmeligheder” og DR-dokumentaren “Kandis for livet”.

“Flugt” var nomineret i tre kategorier, da oscarshowet løb af stablen i 2022. Dokumentaren, der er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, vandt dog ikke en statuette.

I filmen interviewer instruktøren sin ven Amin, der for første gang fortæller den barske historie om sin flugt fra Afghanistan som barn.

I alt blev der lørdag aften uddelt 17 priser i forskellige kategorier.

Foruden priser til programmer og serier blev der også uddelt en ærespris, som gives til en person, hvis lange karriere i branchen man ønsker at hædre.

Årets Otto, som æresprisen hedder, gik til Katrine Hauch-Fausbøll. Hun har blandt andet været idé- og konceptmager til “Bamse og Kylling” og instruktør på “Kaj og Andrea”.

Tvprisen arrangeres af Producentforeningen, der er en brancheorganisation for producenter af film, tv og spil.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker