Udland

Dødsfald får anklagere til at droppe sag mod svensk politichef

Regionspolitichef Mats Löfving blev fundet død onsdag. Efterforskning af mulige tjenesteforseelser henlægges.

Det giver ikke mening at fortsætte efterforskningen i en sag om grove tjenesteforseelser mod den svenske regionspolitichef Mats Löfving, som onsdag aften blev fundet død i sit hjem.

Det oplyser den særlige anklagemyndighed, der varetager undersøgelser af ansatte i svensk politi og retsvæsen, skriver nyhedsbureauet TT.

I en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden fortæller vicechefanklager Bengt Åsbäck, at sagen mod Löfving skrinlægges.

– På grund af, at den mistænkte angiveligt er død, er der ikke længere grund til at fortsætte den foreløbige undersøgelse.

– Den vil blive lukket ned, siger han.

Sagen handlede om to særskilte tilfælde af mulige grove tjenesteforseelser i forbindelse med Löfvings private forhold til kollegaen Linda Staaf.

Anklagemyndigheden undersøgte, hvorvidt der var sket tjenestefejl, da Löfving var med til at ansætte Linda Staaf i en stilling som efterretningschef i 2015. Löfving var på det tidspunkt vicerigspolitichef.

Derudover blev det undersøgt, hvorvidt det var retmæssigt, da Löfving tildelte Linda Staaf retten til at bære våben i tjenesten.

Faktisk blev undersøgelsens hovedkonklusioner fremlagt onsdag. Der var tale om en foreløbig undersøgelse, og sagen om Löfvings mulige tjenesteforseelser var altså ikke endeligt afsluttet.

Undersøgelsen fandt, at Löfving ikke havde begået fejl, da Linda Staaf blev ansat som efterretningschef.

Det skyldes, at hun havde de rette kompetencer til stillingen.

Til gengæld fandt undersøgelsen det problematisk, at Löfving havde truffet beslutning om, hvorvidt Staaf skulle kunne bære våben i tjenesten.

Derudover slog undersøgelsen fast, at de to havde et privat forhold til hinanden. Noget, som Löfving tidligere selv har afvist.

Det var efter offentliggørelsen af konklusionerne, at Löfving blev fundet død i sit hjem i Norrköping.

Svensk politi har torsdag formiddag endnu ikke fastslået dødsårsagen. Det er derfor uvist, om politichefen eventuelt har været udsat for en forbrydelse. Derfor fortsætter politiet undersøgelserne af dødsfaldet.

/ritzau/TT

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker