Indland

DMI-varsel om snestorm holdt stik: Nordjyder fik 30 centimeter sne

DMI's varslede snestorm, og det holdt stik. Intet tyder på, at vejrforhold har skubbet sneen længere nordover.

Det blev til den varslede snestorm i lokale områder af Nordjylland. Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Blæsevejret er ikke helt ovre endnu. Det er noget, som fortsætter, og der kan også godt komme byger på bagkant. Vores klimatologer vurderer, at der har været snestorm i Nordjylland, siger Herdis Damberg, som er meteorolog hos DMI.

DMI har haft snemålere ude tirsdag morgen. Her blev der målt mellem 20 og 30 centimeter sne i det nordvestlige Jylland.

Det er første gang siden december 2021, at DMI måler 30 centimeter sne i Danmark, oplyser instituttet på det sociale medie Twitter.

– Der er stadig sne i Nordjylland, og der falder sne i Nordsjælland, men lavtrykket ligger også kun lige i Kattegat og i begyndelsen af Sverige, så det er stille og roligt ved at trække videre mod øst, siger Herdis Damberg.

Intet tyder ifølge DMI på, at vejrforholdene har ændret sig i forhold til prognosen. Dermed har sneen ramt i de områder, som DMI havde forudset.

DMI’s varsel om snestorm gælder frem til klokken 18 tirsdag.

På Sjælland har mest sne lagt sig på den nordvestlige del af øen, på Bornholm har nord og øst fået mest, og på Fyn er det området omkring Nyborg, hvor der er målt mest sne.

På Sjælland og Bornholm er der målt tre centimeter sne og på Fyn to centimeter. Ingen af stederne kommer derfor i nærheden af tallene målt i Nordjylland.

Kriteriet for snestorm er mindst ti centimeter sne på seks timer og vindhastigheder over ti meter i sekundet.

Og det er ifølge Herdis Damberg svært at verificere bagefter, fordi sneen kan nå at smelte.

– Det bliver en vurderingssag, og der er vores klimatologer ude i, at der har været snestorm i områder i Nordjylland, siger hun.

– Det er en rigtig svær størrelse, men det er et kommunikationsredskab, som kan sige, at det bliver voldsomt i trafikken.

Men der kan være mere sne på vej allerede i denne uge.

– Der er nogle lidt kradse lavtryk, som kommer ind fra vest. Kulden er så tæt på os, så der kan meget vel være noget hvidt i det, siger Herdis Damberg.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker