Sport

DIF vil udelukke Rusland og Hviderusland fra al sport

DIF-formand Hans Natorp mener, at sporten skal være en del af EU's sanktioner mod Rusland.

Ruslands invasion af Ukraine skal have konsekvenser for landets sportsudøvere.

Det mener Danmarks Idrætsforbund (DIF), som vil have udelukket både Rusland og Hviderusland fra al sport.

Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse lørdag.

– Ruslands angreb på den ukrainske befolkning er totalt uacceptabel og kræver international fordømmelse og sanktioner.

– Derfor er vores holdning klar: Rusland og Hviderusland skal udelukkes fra al international sport og idrætsligt samkvem, siger Hans Natorp, formand i DIF.

Rusland indledte tidligt torsdag morgen en militær invasion af Ukraine – med Hviderusland som støtte.

Hans Natorp fortæller, at dansk idræt lige nu arbejder på højtryk både nationalt og internationalt for at sanktionere russerne.

Samtidig opfordrer DIF sine egne forbund og klubber til ikke at have idrætsligt samkvem med Rusland og Hviderusland i Danmark.

62 forbund hører under DIF. Det er blandt andet Dansk Boldspil-Union (DBU), Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Badminton Danmark.

Hans Natorp mener, at sporten skal være en del af de sanktioner, man i øjeblikket arbejder på hos blandt andre EU.

– Fra DIF’s side arbejder vi intensivt sammen med såvel de nordiske idrætsforbund og andre idrætsorganisationer på at finde fælles veje til, hvordan vi kan lægge størst muligt pres på Rusland.

– Samtidig lægger en række af vores specialforbund pres på deres europæiske og internationale organisationer for at finde fælles fodslag for udelukkelse af Rusland fra sportskonkurrencer, siger Natorp.

Team Danmark opfordrer i en pressemeddelelse desuden eliteidrætten i Danmark til at droppe konkurrencer, træningslejre og aktiviteter i Rusland.

– Vi er klar til at finde andre muligheder end dem, vi tidligere har aftalt med forbundene, siger Team Danmarks direktør, Peter Fabrin.

Udmeldingerne kommer dagen efter, at kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) slog fast, at hun vil have Rusland udelukket fra al international sport.

– Situationen er, at vi har et Rusland, der har invaderet et frit, demokratisk land og bragt krig på europæisk jord.

– Jeg mener ikke, at et sådant land skal kunne deltage i noget som helst relateret til sportsbegivenheder, sagde hun fredag.

Situationen i Ukraine har allerede fået flere konsekvenser for sportens verden. Blandt andet er årets Champions League-finale i fodbold blevet flyttet fra Sankt Petersborg til Paris.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker