Forbrug

Dette skal du vide når du adopterer din nye bedste ven

Læg en langsigtet plan, inden du tager ind på dyreinternatet og henter din nye hund, opfordrer internatchef Karina Fisker fra Dyrenes Beskyttelse.

Du er klar til at udvide familien med fire bløde poter og overvejer at adoptere vovsen i stedet for at købe den fra en kennel.

Den idé bifalder Lotte Evers, der er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring.

– Vi kan have en tendens til at tænke, at der er noget galt med internathunde. Men sådan er det slet ikke, siger hun og fortsætter:

– Rigtig mange omplaceringshunde er helt almindelige, trivelige og velfungerende hunde, der bare venter på den rigtige familie.

Du bør dog gøre dig en række overvejelser, inden du opsøger nærmeste internat og finder din nye firbenede, pelsede ven, lyder rådet fra Karina Fisker, der er internatchef hos Dyrenes Beskyttelse.

– Det er vigtigt at tænke længere frem og gøre sig klart, hvor lang tid du kan forvente, at kæledyret skal være i dit hjem, siger hun.

Med en tidslinje kan du tage højde for, at hunden stadig vil være hos dig om ti år. Den hjælper dig til at få klarhed over, hvor meget tid og overskud du skal finde i din hverdag for at skabe plads til Fido.

Typisk bliver en hund 8-15 år. Ifølge Dyrenes Beskyttelse bør en hund ikke være alene hjemme mere end otte timer dagligt, og alle hunde kræver mindst to timers aktivering dagligt.

Dernæst skal du forholde dig til den forhistorie, som din kommende hund har med i bagagen.

I værste fald kan den have oplevet misrøgt i livet. Men den kan også sagtens komme fra et godt hjem, hvor den har fået nogle vaner, som det er godt at kende i forvejen.

– Det kan være, at dyret er vant til at få mange godbidder eller at ligge i sofaen. Og så må man som ny ejer gøre op med sig selv, hvilke vaner man vil føre videre, og hvilke man vil gøre en indsats for at ændre, siger Karina Fisker.

En udfordring kan være, at hunden ikke er vant til at være alene hjemme. Sådan er det for en del af de hunde, der var hvalpe under corona-tiden, fordi deres ejere arbejdede hjemme, påpeger Lotte Evers.

– De hunde skal helst ind i familier, der har mulighed for at arbejde hjemme eller har ressourcer til at holde fri et godt stykke tid, hvor hunden trænes til at være alene hjemme, siger hun.

Karina Fisker forklarer, at internaterne gør meget ud af at spørge dyrenes tidligere ejere ind til hundens tidligere liv, og hvad der kan være af udfordringer.

– Men der kan være noget, vi ikke har set på internatet, og som først kommer til syne i det nye hjem, selv om vi prøver at teste på alle parametre, fortæller internatchefen.

Selv om der ikke er nogle åbenlyse udfordringer, så er det vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed den første tid, efter at du har taget hunden med dig hjem. For det kræver tid at falde til et nyt sted.

– Det handler om at få skabt et bånd og en relation til dyret, uden at der sker en hel masse. Derfor skal du ikke invitere gæster hjem lige med det samme. Det må vente, til dyret er i ro, siger Karina Fisker.

Opstår der udfordringer, skal du ikke tøve med at tage fat i internatet, understreger hun.

– Hvis du vælger at adoptere fra et internat, kan du kontakte os resten af dyrets levetid og få råd og vejledning.

/ritzau fokus/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker