Skal hyldes af Frederik og Mary

Kongeparret inviterer de danske OL-atleter til reception på Fredensborg Slot i september

Offentliggjort

Kong Frederik og dronning Mary inviterer de danske OL-atleter indenfor på slottet.

Den 12. september vil kongeparret holde reception i Orangeriet, som ligger i tilknytning til Fredensborg Slots urtehave.

Kongeparret ønsker at "anerkende og hylde de danske atleters deltagelse" i De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Paris.

Foruden atleterne er også deres trænere og ledere samt øvrige repræsentanter inviteret til receptionen.

De var der begge to

Kongeparret har selv vist stor interesse for sommerens OL. Begge tog de flere gange turen til Frankrigs hovedstad, Paris, for at følge de danske atleter.

Dronningen overværede blandt andet over flere dage de danske dressurryttere konkurrere i Versailles.

Kong Frederik og dronning Mary indviede officielt den danske pavillon i Paris inden startskuddet ved dette års OL. (Arkivfoto).

Både skuffelse og stor triumf

Kongen sad flere gange på tilskuerrækkerne, når de danske badmintonatleter kæmpede ved årets OL. Her kunne han både overvære skuffelse og stor triumf.

Badmintonduoen Kim Astrup og Anders Skaarup påbegyndte semifinalen i herredouble på fin maner. Men i sidste ende måtte de se sig slået af taiwanske Lee Yang og Wang Chi-Lin - foran kong Frederik.

Kongen var dog også til stede, da den danske badmintonspiller Viktor Axelsen uden slinger i valsen bankede thailandske Kunlavut i OL-finalen.

Kronprinsen kom også  

Da de danske håndboldherrer stod til at møde Tyskland i kampen om OL-guld sluttede kongeparrets søn kronprins Christian sig også til OL-festlighederne.

Sammen med sin far og statsminister Mette Frederiksen (S) sad kronprinsen på tribunerne under kampen og så håndboldherrerne tage guldet med hjem.

Powered by Labrador CMS