Grev Nikolai har gjort det igen

Dronning Margrethes ældste barnebarn, grev Nikolai, er ved at forme sin fremtid. Til sommer bliver han færdig med sin uddannelse fra Copenhagen Business School

Grev Nikolai og hans karriereveje

Grev Nikolai, dronning Margrethes førstefødte barnebarn, studerer ved Copenhagen Business School og forventer at afslutte sin kandidatgrad til sommer.

Udover studierne har grev Nikolai arbejdet som model og repræsenteret mærker som Burberry og Georg Jensen, hvilket kombinerer hans interesse for mode med forretningsverdenen.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Selv om grev Nikolai er den sjette i den danske arvefølge, er det ikke tronen, men en almindelig tilværelse, der venter ham.

Og den er han allerede i gang med at forme, fortæller den tidligere prins i et stort interview med den australske udgave af modemagasinet GQ.

Får kandidatgrad til sommer

Til sommer får han efter planen sin kandidatgrad fra Copenhagen Business School efter fem års studier, som både har bragt ham til byernes by, Paris, og "down under" i Australien.

- At studere i fem år har givet mig en masse fleksibilitet. Jeg kan sagtens tage en uge ud at rejse, så øverst på min liste ville være at finde noget, der også giver en vis fleksibilitet, siger grev Nikolai til GQ.

Ud over at give interview pryder han også en række af magasinets modesider.

Grev Nikolai debuterede som model i 2018, da han gik catwalk for det britiske brand Burberry. Og det kunne meget vel blive en karrierevej at forene fashion med forretninger.

- Men vi får se, lyder det fra grev Nikolai.

Da dronning Margrethe abdicerede og overlod tronen til kong Frederik, rykkede grev Nikolai en plads frem i arvefølgen til den danske trone. (Arkivfoto).

Har bare været rigtig dejligt

Mens han læste et semester i Australien, landede han jobbet som et af ansigterne for den danske smykke- og sølvtøjsgigant Georg Jensen.

Derfor fløj grev Nikolai hjem til Danmark under sit semester for at lave kampagnefotos.

- Det har bare været rigtig dejligt at få sådanne muligheder. Det er mit yndlingsfrynsegode ved jobbet - man får lov til at rejse så meget og til steder, du ellers ikke ville rejse hen, og møde en masse interessante mennesker, siger han.

Den ældste af børnebørnene

Grev Nikolai er nevø til kong Frederik og er dronning Margrethes førstefødte barnebarn. 

Den 24-årige greve er søn af prins Joachim og hans første hustru, grevinde Alexandra, som også er forældre til grev Felix på 21 år.

Powered by Labrador CMS