Benedikte træder frem: -Jeg håber man forstår mig

Derfor trak prinsessen sig

Offentliggjort

Ved uddelingen af Alzheimerforeningens Forskerpris i dag kommenterede Prinsesse Benedikte for første gang den seneste beslutning om at træde tilbage som protektor for 'Dansk Ride Forbund' - en position hun har haft siden 1992.

- Det har været et svært valg, men jeg håber, man forstår mig. Derfor trækker jeg mig som protektor, og jeg har ingen yderligere kommentarer, sagde hun til Kendte.dk ved ankomsten til Alzheimerforeningens hovedsæde i Fiolstræde, København.

Rækken af beskyldninger

Prinsessens beslutning kommer i kølvandet på en række beskyldninger om mishandling af heste inden for dressursporten, som har skabt røre.

Trak sig fra OL

Siden sommer har der cirkuleret dokumentation for overgreb mod heste - herunder en opsigtsvækkende video, der viser dressurrytteren Carina Cassøe Krüth piske sin hest. Det førte til, at hun trak sig fra OL i Paris.

Samtidig har mediet 'Idrætsmonitor' rapporteret om flere danske dressurryttere, og der er blevet offentliggjort billeder af heste med blå tunger – et tegn på, at hestene mistrives, ifølge eksperter.

Et svært valg

Selvom Prinsesse Benedikte er kendt for sin store kærlighed til hestesport, tolkes hendes korte udtalelse som et tegn på, at hun ikke længere kan repræsentere et forbund, der ikke behandler dyrene ordentligt.

Prinsesse Benedikte åbner op om mishandling af heste.
Powered by Labrador CMS