Sport

DBU skiller sig af med investeringer i Rusland

DBU afventer genåbningen af den russiske fondsbørs for at sælge ud af sine sidste investeringer i Rusland.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) aktier i det russiske gasselskab Gazprom er solgt, mens unionens øvrige investeringer i Rusland er “under afvikling”.

Det skriver DBU på sin hjemmeside.

Udmeldingen kommer i kølvandet af Ruslands invasion af Ukraine.

Det er forvalteren af DBU’s penge, Danske Bank, som selv har valgt at skille sig af med aktierne i Gazprom og sat gang i afviklingen af de øvrige investeringer, som ifølge DBU udgør under 100.000 kroner.

For at det kan lade sig gøre, skal den russiske fondsbørs åbne igen.

– DBU’s bestyrelse har besluttet at sende den nuværende investeringspolitik til eftersyn og mulig revision.

– Bestyrelsen har bedt administrationen komme med oplæg om en mulig ny investeringspolitik, hvor de etiske krav bliver skærpet – både i forhold til geografi og investeringsområder – samtidigt med, at der sikres et fortsat godt afkast.

– I dag følger DBU’s investeringspolitik FN’s regler og ESG (Environment, Social & Governance), hvilket sikrer mod investeringer i blandt andet våben, kul og tobak. Alligevel har der via kapitalforvalter været investeringer i for eksempel Qatar, som DBU straks har afhændet, skriver DBU.

I sidste uge var det danske fodboldforbunds investeringer også i fokus, da DBU meddelte, at man havde afhændet sine obligationer i Qatar.

Det skete, efter at DBU havde offentliggjort en liste over sine investeringer. DBU omtalte investeringerne i Qatar som en fejl, efter at unionen gennem længere tid havde kritiseret menneske- og arbejdsrettighederne i Qatar, som er vært for VM i fodbold i 2022.

Også i den aktuelle sag om Rusland har DBU forholdt sig kritisk.

Tidligere på ugen meddelte forbundet, at Rusland skulle udelukkes fra al international sport på grund af den russiske invasion.

Siden blev Ruslands klubber og landshold udelukket fra alle internationale turneringer af både Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker