Kultur

Danske rappere idømt fire års fængsel for grov vold og afpresning

Rapperen Miklo fik i landsretten skærpet sin straf, mens rapperen Luqa Dheres dom blev stadfæstet.

Rapperen Miklo er blevet idømt fire års fængsel.

Det har Østre Landsret afgjort, skriver Ekstra Bladet.

Rapperen, hvis borgerlige navn er Anders Henckel Johansen, er blevet dømt for grov vold, frihedsberøvelse, røveri og afpresning.

Der er tale om en skærpelse fra dommen i byretten. Her blev Anders Henckel Johansen idømt tre år og ni måneders fængsel.

Den medtiltalte Musa Mohamud Ahmed, der også er rapper under kunstnernavnet Luqa Dhere, er også blevet idømt fire års fængsel fredag. Han havde også anket sagen. Der var dog i det tilfælde tale om en stadfæstelse.

Ifølge Ekstra Bladet tager sagen udgangspunkt i en weekend i december 2020.

Her mødte tre ofre op i en lejlighed på Frederiksberg, hvor de blev overfaldet af tre maskerede mænd, lænket til en radiator og udsat for grov vold.

Undervejs blev de desuden truet og tvunget til at overføre tilsammen 15.000 kroner på MobilePay. Det skriver Ekstra Bladet.

Anders Henckel Johansen og de medtiltalte var kommet i kontakt med de tre ofre over datingappen Badoo. Her udgav de sig for at hedde “Cecilie”.

Avisen skriver, at de tiltalte selv har forklaret, at de sagde til ofrene, at “Cecilie” var 14 år, fordi de “ville give pædofile en afstraffelse”.

Ofrene har selv fortalt, at de troede, at de skulle møde en voksen kvinde.

Da sagen blev behandlet i byretten, var der også en tredje tiltalt for retten.

Det var Villads Vestergaard Hedelin Jørgensen, der også er kendt som rapperen TJ-Mani.

Han modtog sin dom på fire og et halvt års fængsel og var derfor ikke en del af ankesagen i landsretten. Det skriver Ekstra Bladet.

De tre dømte i sagen er kendt for at rappe inden for genren “drill”, der beskrives som en rapgenre med mere voldsomme tekster.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker