Sport

Danske basket-herrer holder sig til i EM-jagt med sejr

Danmarks basketball-landshold slog på hjemmebane Kosovo i den næstsidste kamp i EM-kvalifikationen.

De danske basketball-herrer har stadig gode kort på hånden i jagten på en billet til EM.

Torsdag vandt Danmark over Kosovo i den næstsidste kamp i kvalifikationen til europamesterskaberne.

Kosovo blev i Arena Næstved slået med hele 105-71. Det betyder, at de tre hold i gruppe C – Danmark, Kosovo og Norge – alle har fem point.

Kosovo har dog ikke flere kampe tilbage i programmet, så det ligger fast, at landet ender nederst. Det gør det, fordi man får et enkelt point, selv om man taber en kamp.

Så både Danmark og Norge – der mødes i den sidste kamp søndag – er sikker på at ende over Kosovo.

Vinderen søndag kvalificerer sig til EM, mens taberen skal håbe på at ende som den bedste toer på tværs af kvalifikationsgrupperne.

Danmark fik hurtigt et godt greb om torsdagens kamp og var i første periode oppe på at føre med 12 point, inden perioden sluttede 26-19.

I anden periode havde danskerne længe en solid føring, inden Kosovo lykkedes med at få reduceret forspringet til fire point.

En god slutspurt af Danmark frem mod pausen gjorde dog, at danskerne sluttede anden periode med en føring på ti point ved 46-36.

I tredje periode trak Danmark for alvor fra. 46-36 blev til 76-53, og så lugtede det gevaldigt af to danske point. Det endte det altså også med uden ret meget slinger i valsen.

/ritzau/

Back to top button