Erhverv

Danske banker hæver renten på ind- og udlån

Både Jyske Bank og Danske Bank reagerer på renteudviklingen og giver kunderne bedre indlånsmuligheder.

Jyske Bank og Danske Bank hæver renten på flere ind- og udlånsprodukter.

Det oplyser begge banker onsdag.

I Danske Bank gælder det blandt andet indlånsrenten på opsparingskontoen Danske Indlån. Fra 1. februar hæves renten på beløb op til 100.000 kroner til 0,5 procent.

Samtidig får beløb mellem 100.000 og 500.000 kroner en rente på 1 procent, mens beløb over 500.000 kroner får en rente på 1,25 procent.

Det er en stigning fra henholdsvis 0,4 procent, 0,6 procent og 0,8 procent, men gælder kun kunder med en NemKonto i Danske Bank.

Har man ikke en NemKonto i banken, vil renten være på 0 procent om året.

For beløb op til 100.000 kroner får kunderne i Jyske Bank nu 0,6 procent i rente på produkterne pensionskonti, Opsparing Ung og Opsparingskonto.

Beløb mellem 100.000 og 500.000 kroner får en rente på 0,8 procent. Indeståender over 500.000 kroner får en rente på 1 procent.

Renten bliver også sat op til 1 procent på konti til børn under 18.

I Jyske Bank bliver udlånsrenten dog samtidig sat op med 1,1 procentpoint på variabelt forrentede lån, kreditter og bevilgede overtræk.

Det gælder dog ikke hverken energilån eller grundkøbskredit.

Danske Bank lægger samtidig 1,1 procentpoint til udlånsrenten fra 20. februar.

Negative indlånsrenter var ellers i en periode standarden i danske banker.

I juli 2022 blev Nykredit dog den første bank til at droppe den negative rente, efter at først Den Europæiske Centralbank (ECB) og dernæst Nationalbanken hævede deres renter.

På tidspunktet sagde direktøren i Forbrugerrådet Tænk, Mads Reinholdt, at bankerne skulle gå hele vejen og helt droppe de negative indlånsrenter.

– Vi er lige nu i en situation med stor økonomisk usikkerhed, som mange også kan mærke på deres privatøkonomi.

– Derfor er det besynderligt, at de forbrugere, som er snusfornuftige og gerne vil spare op, skal straffes på den måde, når vi samtidig ser, at bankerne har nogle pæne overskud og tjener gode penge på bankforretninger i øjeblikket, siger Mads Reinholdt.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker