Kultur

Dansk superstjerne: Jeg kan miste det hele på et øjeblik

DR har i et år fulgt Josephine Skriver, der ved siden af sine modeljob arbejder som influencer og ambassadør og med aktivisme.

Josephine Skriver blev som den blot anden dansker efter Helena Christensen udnævnt til såkaldt engel af lingerigiganten Victoria’s Secret i 2016.

Hun har været model i mere end et årti og har gået shows for alverdens eksklusive brands. Sideløbende har hun fået en millionstor følgerskare på de sociale medier, og hun har været med til at skabe et stort træningsunivers.

I den kommende DR-dokumentar “Kunsten at være Josephine Skriver” giver den 29-årige superstjerne nu et kig bag den til tider glamourøse kulisse.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Et kamera har fulgt Josephine Skriver gennem et år. Hun står ved en skillevej, hvor hun skal redefinere sig selv i en hastigt foranderlig verden.

Det er en virkelighed, hvor aktivisme for LGBTQ+ og kvinders rettigheder kan koste både følgere og jobtilbud.

Her er alt en transaktion af hinandens interesser, uanset om det er en brudekjolefitting i Milano, arbejdet for pigers rettigheder i Uganda eller en rød løber på en filmfestival i Venedig, lyder det i pressemeddelelsen.

– Da jeg startede min karriere, konkurrerede jeg kun mod modeller. Nu konkurrerer jeg mod tiktok’ere, youtubere og almindelige mennesker. Så jeg kan godt få fornemmelsen af hele tiden at være bagud, siger Josephine Skriver i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Det virker måske mærkeligt at sige, når jeg sidder her med otte millioner følgere. Men når det kommer til sociale medier, kan du miste det hele på et øjeblik. Du må ikke træde forkert, og du skal hele tiden holde dig selv relevant.

For succesen på sociale medier er flygtig.

Josephine Skriver balancerer konstant mellem sin egen integritet, økonomisk sikkerhed og indsatsen for at forblive interessant for følgere og kunder, skriver DR videre om dokumentaren.

“Kunsten at være Josephine Skriver” kan ses på DR1 og DRTV fra 15. marts.

Dokumentarserien er en del af DR’s store tema “Danskere i verden”, som sætter fokus på danskere, som har sat – eller er i gang med at sætte – deres aftryk ude i verden.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker