Kultur

Dansk skuespiller: Livet har fået en helt ny dimension

Thomas Hwan er netop nu aktuel i to store successerier og kan ses på biograflærredet. Privat er det datteren Allie, som spiller hovedrollen i hans liv.

Uanset hvor kold og mørk den danske vinter har været, er det med garanti endnu mere dystert i tredje sæson af “Den som dræber – fanget af mørket”.

Vi følger igen den erfarne psykolog Louise Bergstein hjælpe politiet med at give et indblik i gerningsmændenes tanker og følelser. Seerne inviteres med, når vi kommer helt tæt på, hvorfor forbryderne handler, som de gør.

Denne gang er det et midaldrende par, der findes brutalt myrdet i indre København.

Thomas Hwan spiller folkeskolelæreren Pelle, der er en ildsjæl i lokalsamfundet. Men det mørke i hans sind truer med at tage over og afsløre, at intet er, som det ser ud til.

– Det skal helst være sådan, at man bliver lidt i tvivl som seer, og at man kan genkende meget af sig selv i ham. Det er mere interessant og skaber det spændingsfelt, der skal være, når man ser krimien, siger han.

Hvis seeren skal sidde på enden af sofaen og bide negle, kræver det, at man gør det menneskeligt nok, siger Thomas Hwan.

– Man skal overveje alt, hvad man gør. Der er noget kynisk over at spille en rolle, som er et rigtigt menneske, siger han.

Ud over “Den som dræber – fanget af mørket” har Thomas Hwan i 2023 haft premiere på spillefilmen “Meter i sekundet” og kan netop nu også ses i TV 2’s nye seriesucces “Dansegarderoben”.

Men det er ikke premiererne, der kommer til at fylde mest for den 40-årige skuespiller i 2023.

Privat danner han par med skuespilleren Johanne Louise Schmidt. Sammen har de datteren Allie på seks år, som skal starte i skole til sommer.

– Det er nok det største, der kommer til at ske i år. Jeg kan selv huske, da jeg startede i skole. Jeg ved, at hun altid vil huske de oplevelser, hun har nu, lyder det fra Thomas Hwan.

– Den viden om, at det her vil have stor betydning for resten af hendes liv, synes jeg, er ret vild, siger han og glæder sig over, at der endnu er noget tid til, at datteren skal begynde i skole.

– Det er superskræmmende, siger Thomas Hwan og griner.

Livet har haft en helt ny dimension, siden at han blev far.

– I starten var jeg lidt skeptisk omkring, hvad det ville gøre ved mig. Alt det med den store livsudvikling har jeg aldrig rigtig troet på, fortæller han.

Men Thomas Hwan må tilslutte sig dem, der siger, at forældreskabet er altoverskyggende.

Det har ændret, hvordan han opfatter sig selv og andre:

– Det er, som om der er noget, der udvider sig inde i ens hoved. Det perspektiv, man pludselig får på sit eget liv, er der ikke andet, der kan give. Det har der i hvert fald ikke været for mig. Jeg elsker at være far!

– Så jeg kan jo kun sige, at jeg anser det som den største gave, jeg nogensinde har fået, fortæller han.

Thomas Hwan kan opleves på det store lærred i filmen “Meter i sekundet”, på Viaplay i “Den som dræber – fanget af mørket” og på TV 2 i “Dansegarderoben”.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker