Kultur

Dansk serie om Karen Blixen udtaget til international festival

Dramaserien "Drømmeren - Karen Blixen bliver til" er udtaget til Cannes International Series Festival.

Den danske Viaplay Original-serie “Drømmeren – Karen Blixen bliver til” skal til april repræsentere Danmark ved den internationale seriefestival i Cannes.

Serien har skuespillerinden Connie Nielsen, der blandt andet er kendt for sin medvirken i “Gladiator”, i hovedrollen som Karen Blixen.

“Drømmeren – Karen Blixen bliver til” tager afsæt i år 1931, hvor Karen Blixen står i sit livs krise. Hun er flyttet fra sin farm i Afrika og tilbage i sit barndomshjem i Rungstedlund – syg og svækket. Både fysisk og mentalt.

Nu skal hun finde livsviljen tilbage.

– Karen Blixen har været et forbillede siden min barndom, siger Connie Nielsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Alligevel kendte jeg ikke den sande historie om selve den proces – smertefuld, afprøvende og vildt spændende – gennem hvilken en kvinde på 46 år, dybt ramt af sit livs allerstørste krise, fandt ind til sit eget egentlige talent og herved også frem til den frihed, hun søgte, uddyber den 56-årige skuespillerinde.

Sammen med den danske serie er ni andre serier fra blandt andet Tyskland, Canada, Israel og Norge udtaget til konkurrencen.

Karen Blixen-serien er lavet i et samarbejde mellem NENT Group og Zentropa og får premiere på Viaplay senere i år.

– Vi glæder os meget til at dele vores historie om det bemærkelsesværdige ikon Karen Blixen med festivalpublikummet og branchen, siger producer ved Zentropa, Marie Cecilie Gade.

Hovedkonkurrencen i Cannesseries udgør 10 internationale serier, der endnu ikke har haft premiere. Serien får altså verdenspremiere under festivalen, der løber af stablen den fra 1. til den 6. april 2022.

Serien kan ses i løbet af 2022 på Viaplay.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker