Kultur

Dansk Hollywood-stjerne vender hjem

Mesterinstruktøren Nicolas Winding Refn står bag den nye danske Netflix-serie, "Copenhagen Cowboy".

Efter et helt liv i slaveri og på randen til en ny begyndelse krydser den unge kvinde Miu Københavns kriminelle underverden.

I sin søgen efter retfærdighed og udøvelse af hævn møder hun sin nemesis, Rakel, idet de begiver sig ud på en odyssé gennem det naturlige og overnaturlige.

Det er omdrejningspunktet i den danske mesterinstruktør Nicolas Winding Refns nye neon-drenched noir-serie, “Copenhagen Cowboy”, som får premiere på Netflix den 5. januar 2023.

Og nu er traileren landet.

– Med “Copenhagen Cowboy” vender jeg tilbage til min fortid for at forme min fremtid ved at skabe en serie – en udvidelse af mine konstant udviklende alteregoer nu i form af min unge kvindelige helt, Miu, siger Nicolas Winding Refn i pressemeddelelsen og fortsætter:

– At bringe denne serie til live gennem samarbejdet med Netflix har på alle måder været en helt vidunderlig oplevelse. Jeg opfatter ikke kun Netflix som min partner med mange mulige eventyr i fremtiden, men også som mine venner. Et nyt udtryk er født: Netflix Winding Refn, lyder det fra den danske instruktør.

I hovedrollen som Miu ses Angela Bundalovic, mens nogle af de øvrige navne på rollelisten består af Nicolas Winding Refns egen datter Lola Corfixen som Mius nemesis, Rakel, og af Zlatko Burić som skurken Miroslav.

Zlatko Burić er en Nicolas Winding Refns foretrukne danske navne og medvirkede også i hans store gennembrud herhjemme i 90’erne med den første film i “Pusher”-trilogien.

Instruktøren selv har også en lille rolle i “Copenhagen Cowboy”, og så kan mediemakkerparret Mads Brügger og Mikael Bertelsen også ses i serien.

“Copenhagen Cowboy” markerer Nicolas Winding Refns første projekt i Danmark i mange år.

Den 52-årige filmskaber har haft stor succes i udlandet.

Nicolas Winding Refn har været nomineret til hovedprisen ved Filmfestivalen i Cannes, Den Gyldne Palme, for “The Neon Demon” i 2016 og var med i opløbet om en Bafta Awards i 2011 for filmen “Drive”, der blev hans store internationale gennembrud.

“Copenhagen Cowboy”, som fortælles over seks afsnit, får premiere på Netflix den 5. januar 2023.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker