Sport

Dansk basketballstjerne rejser hjem fra Rusland

Gabriel "Iffe" Lundberg tørner til daglig ud for CSKA Moskva i Rusland, men nu er han taget hjem til Danmark.

Rusland er i gang med en invasion af Ukraine, og det har fået den danske basketballspiller Gabriel “Iffe” Lundberg til at forlade landet.

Han tørner til daglig ud for hovedstadsklubben CSKA Moskva, men han er nu vendt hjem til Danmark.

Det skriver han på Twitter søndag.

– På grund af den nuværende komplekse situation, som vi befinder os i, er jeg i dag vendt tilbage til mit land, Danmark, for at værne om min families sikkerhed.

– Jeg håber, alt vender tilbage til det normale hurtigst muligt, skriver Lundberg på Twitter.

I et hashtag skriver han: “Sig nej til krig”.

CSKA Moskva har også selv oplyst omverdenen om situationen. Der er således flere spillere, der forlader eller har forladt Rusland på grund af situationen i Ukraine.

– Det er et brud på kontraktbetingelserne og klubbens regler, men klubben behandler situationen for hver enkelt spiller med forståelse.

– Status på spillernes aftaler vil blive afklaret, når den politiske og sportslige situation i Europa bliver normal igen, skriver klubben på sin hjemmeside.

CSKA Moskva skulle have mødt Barcelona i Euroleague søndag, men den kamp er aflyst. Næste kamp på programmet er 4. marts mod Real Madrid. Den kamp skal efter planen spilles i Moskva.

Gabriel “Iffe” Lundberg er ikke den eneste dansker, der har sin daglige gang i russiske sportsklubber.

De to fodboldspillere Anders Dreyer og Oliver Abildgaard spiller i Rubin Kazan, og håndboldspilleren Kathrine Heindahl spiller i CSKA Moskva.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker