Sport

Dansk båd tror på topplacering i sejlsportens Formel 1

Styrmand Nicolai Sehested og hans besætning indleder lørdag den nye sæson i SailGP på Bermuda.

Det er med store ambitioner, at den danske båd lørdag indleder den tredje sæson i SailGP.

Det fortæller styrmand Nicolai Sehested inden de første konkurrencer, der foregår på vandet ud for Bermuda i denne weekend.

– Vi har en forventning om at vinde SailGP. Altså det hele. Det er derfor, vi er her. Det er målet og drømmen, siger den danske styrmand.

I sidste uge præsenterede han besætningen på den danske båd for den kommende sæson i sejlsportens svar på Formel 1.

Nye på båden er den danske OL-sejler Christian Peter Lübeck samt australske Luke Payne og svenske Julius Hallström. Dermed er i alt ti sejlere tilknyttet den danske båd. Ni er med på Bermuda.

– Der er en stor intern kamp om at få en af pladserne i båden, og det presser vores hold til at blive bedre. Ingen har lyst til at sidde på bænken. Det er også vigtigt at bygge den kultur på holdet.

– Vi er altid seks på båden uafhængigt af vind og vejr, og det er min opgave at sætte det stærkeste hold – og her kigger jeg kun på performance, siger Nicolai Sehested.

I den forestående sæson er der kommet yderligere to både til, så i alt ti både skal kæmpe om SailGP-titlen. I Bermuda stiller den japanske båd dog ikke til start, så kun ni både er med i åbningsweekenden.

Nicolai Sehested vurderer, at en stor del af verdens bedste sejlere er samlet i klassen, så derfor er der også andre både, der har ambitioner om, at de skal kæmpe med i toppen.

– Vi har store forventninger til os selv og vil på podiet, men spørger man de andre lande omkring den danske båd, så vil de nok sige, at vi vil slutte midt i feltet på en god dag og i bunden på en dårlig dag, siger Sehested.

Den danske styrmand er især spændt på at se, hvordan starterne i den tredje sæson bliver påvirket af den udvidede flåde.

– Det vil skabe et større kaos på startlinjen, for nu er der flere både om den samme plads, siger han.

Weekendens grandprix på Bermuda afholdes både lørdag og søndag. Den første sejlads skydes i gang lørdag klokken 19 dansk tid.

I midten af august kommer de hurtige katamaranbåde forbi København.

/ritzau/

Back to top button