Kriminal

Dansetyve får fængselsdomme for tricktyverier i Indre By

To mænd i tyverne stjal dyre ure i Indre By i København, hvor de dansede for at aflede ofre, mens de stjal.

To mænd – på henholdsvis 22 og 29 år – er torsdag blevet dømt for en række tricktyverier og et røveri i Indre By i København. Den 22-årige er idømt et års fængsel, mens den 29-årige er idømt ti måneders fængsel.

Begge har desuden fået indrejseforbud i Danmark i seks års.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anklagerfuldmægtig Ida Jensen fortæller i pressemeddelelsen, at mændene er gået efter “velklædte ofre i områder omkring dyre hoteller og restauranter” for at øge chancerne for, at ofrene havde dyre ure på.

– Efter de havde tilegnet sig en del af de ure, sagen drejer sig om, rejste gerningsmændene ud af Danmark for at sælge urene i Spanien.

– Kort efter rejste de tilbage til København for at skaffe flere dyre ure, og alt i alt har det været meget planlagt og organiseret, hvilket dommen også bærer præg af, siger hun.

Retten dømte de to mænd for tyveri, hvor dansetricket indgik i tyverier. De to afledte ofrenes opmærksomhed med dans, mens de stjal.

De to mænd blev sidste sommer efterlyst internationalt. De blev anholdt et par uger efter i Paris, hvorefter de blev udleveret til de danske myndigheder.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker