Udland

Danmark ønsker tungere våben og kampvogne til Ukraine

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen håber, at der findes en løsning, så kampvogne kan sendes til Ukraine.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) håber, at der snart findes en løsning, så Ukraine kan modtage Leopard 2-kampvogne.

Det siger han, efter at Tyskland igen har udskudt beslutningen om, hvorvidt man vil give tilladelse til reeksport af de tyskfremstillede kampvogne.

– Danmark er del af en gruppe lande med Estland i spidsen, som ønsker, at man skifter gear og leverer tungere våben til Ukraine, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Han var fredag blandt deltagerne, da op mod 50 lande mødtes på Ramstein-basen i Tyskland for at diskutere yderligere våbenhjælp til Ukraine.

På forhånd var alles øjne rettet mod Tyskland. Ukraine har længe bedt om kampvogne, og ønsket fik i denne uge opbakning fra Natos militære chefer, men Tyskland tøver. Dermed er slaget dog ikke slut:

– Jeg håber, at der kommer til at ske noget omkring kampvognene, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Danmark råder over 44 Leopard-kampvogne. 14 af dem er lige nu indsat i Estland. Derfor er der ifølge Ellemann-Jensen ikke planer om at sende danske kampvogne til Ukraine.

Men andre lande som Polen er klar til at slippe Leoparderne fri. Om nødvendigt uden tysk godkendelse. Den tyske forsvarsminister, Boris Pistorius, åbnede fredag for, at der kan komme en afklaring, hvis andre allierede – ikke mindst USA – går med til at sende kampvogne.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker