Sport

Coronavirus tvinger den førende rytter til Giro-exit

Remco Evenepoel trækker sig fra Giro d'Italia, efter en rutinetest har vist sig at være positiv.

Den førende cykelrytter i Giro d’Italia, Remco Evenepoel, trækker sig fra det italienske etapeløb på grund af en positiv coronatest.

Det oplyser belgieren søndag aften på Twitter.

– Det er med tungt hjerte, at jeg må meddele, at jeg forlader Giro d’Italia på grund af covid-19 som følge af en rutinetest, som desværre viste sig at være positiv, skriver Evenepoel på Twitter.

Quick-Step-rytteren vandt søndagens 9. etape, der var en enkeltstart over 35 kilometer.

Det var Evenepoels anden etapesejr i dette års Giro, efter at han indledte den italienske rundtur med at vinde 1. etape.

Søndagens sejr betød, at han overtog løbets lyserøde førertrøje fra norske Andreas Leknessund (DSM), der røg ned på sjettepladsen i den samlede stilling.

– Jeg har haft en virkelig speciel oplevelse, og jeg havde set frem til at konkurrere videre de næste to uger.

– Jeg kan ikke takke holdets hjælpere og ryttere nok. De har ofret meget for at blive klar til Giroen. Jeg er stadig meget stolt over at forlade løbet med to etapesejre og fire lyserøde trøjer, skriver Evenepoel videre.

Meldingen på Twitter kom mindre end seks timer, efter at Quick-Step-rytteren havde stået på podiet i Cesena og ladet sig hylde for søndagens dobbelttriumf.

Belgierens pludselige exit betyder, at briten Geraint Thomas er ny mand i løbets førertrøje.

Ineos-rytteren blev slået med blot et enkelt sekund af Evenepoel i søndagens enkeltstart og var sammenlagt 45 sekunder efter den førende belgier.

Mandag venter der feltet en hviledag, inden rytterne tirsdag skal ud på 196 kuperede kilometer i Norditalien.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker