Sport

Coronaramt stab presser danskerholdet Quick-Step tidligt

Coronasmitte har ramt flere i staben hos Quick-Step, og det slider allerede på det belgiske hold.

Danskerholdet Quick-Step måtte kort før Tour de France-starten udskifte en rytter, da Tim Declercq blev testet positiv for coronasmitte ved ankomsten til København.

De øvrige ryttere på holdet, der tæller tre danskere, er alle gået fri indtil videre, men blandt folkene i staben har smitten fået fat.

Senest måtte ledende sportsdirektør Tom Steels midlertidigt trække sig fra Touren efter en positiv coronatest. Og selv om rytterne indtil videre er gået fri, så præger det også dem og slider på holdet.

Det fortæller en af holdets tre danskere, Michael Mørkøv.

– Det er selvfølgelig forstyrrende, at vi mister vores hovedsportsdirektør, som har været en stor del af succesen i Tour de France de seneste år, lyder det fra veteranen.

– Vi har også mistet vores pressemand, vores massør og en mekaniker, så ret hurtigt kører holdet lidt på pumperne.

Sammen med sine syv holdkammerater, blandt andre Kasper Asgreen og Mikkel Honoré, forsøger Mørkøv at holde fokus på sin egen opgave. Men den er blevet besværliggjort af smitten blandt folkene rundt om rytterne.

– Nu er der 7-9-13 heldigvis ikke nogen af os ryttere, som er blevet testet positive, men vi har mistet en del vigtigt personale, som gør, at vi ikke har den opsætning, vi plejer at have, siger den danske leadoutman.

Holdet har som alle andre forsøgt at gøre alt for at holde coronaen ude, men den har alligevel sneget sig ind på holdet.

Og holdejer Patrick Lefevere frygter for, hvordan det kan udvikle sig.

– Jeg er ikke let at gøre bange. Men det er jeg for det her. For du kan ikke styre det. Du kan ikke se det. Hvorfor kan to mand sidde sammen i bilen, og den ene får det, den anden gør ikke. Der er ingen forklaring, siger han.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker