Kriminal

Chauffør var beruset ved ulykke der gjorde 4-årig hjernedød

En 34-årig mand varetægtsfængsles i forbindelse med ulykke fredag, der har ført til hjernedød og hjerneskader.

En 4-årig pige, hendes far og farens kammerat blev hastet på hospitalet, efter at de fredag aften sad i en bil, som kørte galt ved Nørre Nebel.

Og tirsdag er en 34-årig mand, der formodentlig sad bag rattet i bilen, blevet fremstillet i et grundlovsforhør in absentia – altså uden selv at være til stede.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse i forbindelse med soloulykken i sidste uge.

Ved grundlovsforhøret i Retten i Esbjerg har en dommer bestemt, at manden skal varetægtsfængsles i fire uger. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter tirsdag eftermiddag.

Politiet kommer ikke nærmere ind på, hvad der præcist skulle være sket fredag aften i Nørre Nebel i Sydvestjylland, hvor bilen med de tre personer forulykkede.

Men ifølge de foreløbige undersøgelser var den 34-årige alkoholpåvirket, oplyser politiet, som ikke kommer ind på, hvilken promille han skulle have haft på ulykkestidspunktet.

Han kørte på Hennebjergvej syd for Nørre Nebel med sin 30-årige kammerat og dennes 4-årig datter, da ulykken skete. De blev hastet til hospitalet med alvorlige kvæstelser.

Ifølge regionalmediet JydskeVestkysten, der var til stede ved grundlovsforhøret, blev det fortalt, at pigen er erklæret hjernedød og vil dø, når hun tages af respiratoren.

Derfor er der i sagen rejst sigtelse for uagtsomt manddrab. Derudover er den 34-årige blevet sigtet for uagtsom legemsbeskadigelse.

Regionalmediet beretter, at de to voksne mænd kørte fra en grillfest for at hente mælk til de børn, som også var til festen. Begge var berusede med en promille over 1, og de har begge fået hjerneskader af ulykken.

Så snart den 34-årige er frisk nok til at møde fysisk i retten, skal han fremstilles på ny for en dommer, der skal tage stilling til spørgsmålet om varetægtsfængsling.

En bilinspektør var på stedet efter ulykken, der som nævnt skete på Hennebjergvej syd for Nørre Nebel. Den lille by ligger i Varde Kommune.

Bilinspektøren kan blandt andet vurdere, hvor hurtigt der er blevet kørt, eller om der er foretaget opbremsning eller lignende.

Pårørende til de tre involverede i ulykken blev underrettet fredag.

/ritzau/

 

 

 

 

 

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker