Hvis du har problemer med dårlig mobildækning, så kan hjælpen være at anvende et headset. For det giver nemlig en bedre dækning. Og så har de ældre mobiletelefoner i øvrigt en bedre antenne end de nye smartphones.

Det er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der har lavet en ny undersøgelse af mobildækningen i Danmark, og her er der faktisk lidt hjælp at hente.

Undersøgelsen af de mest populære mobiltelefoner og smartphones viser nemlig, at der er stor forskel på, hvilken telefon du benytter på steder, hvor mobilsignalet er dårligt.

Faktisk viser undersøgelse, at den klassiske mobiltelefon med synlig antenne klarer sig mærkbart bedre end de populære smartphones, hvor antennen er bygget ind i telefonen.

Samtidig viser undersøgelsen, at antennerne er blevet en smule bedre i kvaliteten, end resultaterne viste for to år siden.

– Jeg glad for, at den nye undersøgelse nu viser, at det ikke alene er teleselskabernes dækning, der er afgørende for et godt mobilsignal, men at mobilens antenne også har stor betydning. Det kan forhåbentlig hjælpe forbrugerne til at træffe mere kvalificerede valg af telefon fremover, siger teleminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Brug headset

Et af de mest bemærkelsesværdige resultater af undersøgelsen er, at dit headset kan blive din nye ven, når mobilsignalet driller.

For når du holder telefonen almindeligt op til øret og taler, så ”skygger” dit hoved og arm for signalets styrke og dermed kvalitet.

Derfor skal du få gang i dit headset fremover, hvis signalet driller. På den måde får du nemlig telefonen væk fra kroppen, og signalet kan dermed komme bedre igennem til telefonen.

En anden opsigtsvækkende detalje i undersøgelsen er, at nogle telefoners signal er markant forskelligt i forhold til, om du holder telefonen i højre eller venstre hånd.

Fakta om mobildækning

  • Der er stor forskel på antennekvaliteten, når mobiltelefonerne benyttes til tale.
  • Mobiltelefoner er generelt blevet lidt bedre, siden Energistyrelsen gennemførte en tilsvarende undersøgelse i 2016.
  • Man kan ikke konkludere, at én bestemt mobiltelefon er bedst. Det afhænger af, hvad man skal bruge telefonen til, og hvor man bruger den.
  • Kroppen, hovedet og hænderne svækker mobilsignalet, fordi de skygger for antennen.
  • Undersøgelsen viser også, at der for nogle mobiltelefoner er stor forskel på, om den holdes i højre eller venstre hånd under samtale.
  • Kvaliteten i mobilforbindelsen kan forbedres ved at formindske kroppens påvirkning. Det kan man fx gøre ved at benytte headset, hvor mobiltelefonen kan placeres længere væk fra kroppen.
  • Hvis mobiltelefonen især benyttes til data (facebook, browsing, mail), er der også mobiltelefoner, der fungerer bedre end andre, men forskellen er mindre end for tale.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden