Udland

Britiske efterretninger: Ukrainere holder stand i Donbas

Storbritanniens militære efterretningstjeneste siger, at russerne kun gør "minimale fremskridt".

Den britiske efterretningstjeneste siger, at de russiske styrker i Donbas i det østlige Ukraine kun gør “minimale fremskridt” i deres offensiv. Det skyldes, at ukrainerne er i stand til at forsvare deres stillinger.

I den daglige opdatering fra det britiske forsvarsministerium hedder det onsdag, at kontrollen over en bestemt bro over floden Dnepr, Antonovskyj-broen, har stor betydning for kampene i de kommende dage.

Der er onsdag morgen rapporter om, at ukrainske styrker har bombarderet broen, som meldes svært beskadiget og formentligt må lukkes for trafik.

– Broen er et af de steder, hvor de russiske styrker er mest sårbare lige nu, siger analytikere i det britiske forsvarsministerium i et tweet på det sociale medie Twitter.

Storbritanniens militære efterretningstjeneste oplyste tirsdag, at Rusland kæmper for at opretholde en effektiv offensiv slagstyrke i Ukraine, og at problemerne for russerne formentligt bliver stadigt mere akutte.

Vurderingen er, at tempoet i de russiske operationer vil blive stadigt langsommere, og russerne har problemer med underbemanding trods meldinger om optrappet offensiv.

Ifølge amerikanske efterretninger følger russerne det samme mønster, som de anvendte på Krim, der blev invaderet og annekteret i 2014.

– Det indebærer, at når russerne vinder kontrol over et område, så indsættes der et marionetstyre i det russisk-kontrollerede område, hvorefter der arrangeres iscenesatte “folkeafstemninger”, hvor resultatet er givet på forhånd, så området tilvælger Rusland og fravælger Ukraine. Det siger John Kirby, der er talsmand for Det Hvide Hus i spørgsmål om national sikkerhed.

/ritzau/Reuters

Back to top button