Udland

Britisk politimand har tilstået 24 voldtægter

Den 48-årige betjent, David Carrick, har erkendt 49 sexkrænkelser af 12 kvinder mellem 2003 og 2020.

En britisk politibetjent har tilstået 24 voldtægter under næsten to årtier i tjenesten. Den i dag 48-årige betjent, David Carrick, har i alt erkendt 49 sexkrænkelser af 12 kvinder mellem 2003 og 2020.

Londons politi og den statslige anklagemyndighed siger, at Carrick havde misbrugt sin magtposition til at kontrollere og intimidere sine ofre. Han sagde til dem, at ingen ville tro på deres anklager mod en politimand i tjeneste.

Londons politi, Metropolitan Police, har i forvejen problemer med manglende tillid i befolkningen efter en række skandaløse sager, og det undskylder nu for ikke at have afdækket sagen langt tidligere.

En talsmand for premierminister Rishi Sunak kalder sagen “forfærdende”, og Londons borgmester, Sadiq Khan, siger, at den rejser en række alvorlige spørgsmål.

– Det er en forfærdende sag, og premierministerens tanker er hos alle hans ofre, siger Sunaks talsmand, som tilføjer, at de ansatte i politiet nu må ud og forsøge at genopbygge offentlighedens tillid til dem.

Carrick isolerede kvinder socialt og finansielt. Han tilbageholdt dem ofte mod deres vilje og kontrollerede, hvordan de gik klædt, og hvor de sov.

Han var med i en af politiets væbnede enheder, som beskytter parlamentsmedlemmer og udenlandske diplomater.

Ved et retsmøde mandag erklærede han sig skyldig i voldtægter, indespærring og uterlige krænkelser af en 40-årig kvinde i 2003. Han har ved tidligere retsmøder erkendt 43 anklager mod 11 andre kvinder, men dette er sket ved lukkede retsmøder, og sagen er først nu blevet kendt i offentligheden.

Han blev anholdt i oktober 2021 og suspenderet fra tjeneste.

Londons politi har været under intens efterforskning, efter at en politimand fra korpset i marts 2021 bortførte, voldtog og dræbte en ung kvinde i marts 2021.

Carrick mødte sine ofre i forbindelse med online dating og ved sociale arrangementer. Han vandt deres tillid i kraft af sin position som politimand, hvorefter han krænkede dem, angreb dem og udsatte dem for nedværdigende behandling.

– Det er utroligt, at disse lovbrud er begået af en politimand i tjeneste, siger chefinspektør Iain Moor fra kriminalpolitiet i Bedfordshire, Cambridgeshire og Hertfordshire nær London.

Carrick vil blive dømt over to dage fra 6. februar.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker