Udland

Britisk parlament har forbudt TikTok på dets netværk

Forbud i London blev indført, mens Tiktoks topchef mødte fjendtligt indstillet kongres i Washington.

Det britiske parlament støttede torsdag regeringen ved at forbyde TikTok, så parlamentarikere ikke har adgang til den kinesisk ejede videoapp via parlamentets internet.

Meddelelsen fra London kom samtidig med, at TikTok s topchef, Shou Zi Chew, i Washington mødte en fjendtligt indstillet amerikansk kongres omkring TikToks påståede forbindelser til den kommunistiske regering i Beijing.

– TikToks app vil være blokeret på alle det britiske parlamentets computere og hele dets internet-opsætning. Sikkerhed har topprioritet for regeringen, hedder det i en fælles erklæring fra det britiske parlaments overhus og underhus.

Individuelle parlamentsmedlemmer, som er inkarnerede brugere af TikTok, deriblandt den britiske minister for energisikkerhed, Grant Shapps, kan stadig bruge TikTok på sin telefon – undtagen når han er forbundet med parlamentets eget wi-fi-netværk.

Storbritannien indførte i sidste uge et forbud mod TikTok på regeringens IT-enheder i tråd med beslutninger truffet i EU og i USA.

Shapps, som har over 14.000 følgere på TikTok, siger, at han vil indordne sig under de beslutninger, som er truffet.

I Skotland vil selvstyret også forbyde TikTok på parlamentets netværk.

TikToks ejer ByteDance og den kinesiske regering har afvist beskyldninger om overvågning via TikTok.

De vestlige forbud mod TikTok er ifølge kinesiske ledere politisk motiverede.

I USA er en gruppe af skabere af indhold på TikTok rejst til Washington D.C. for at demonstrere mod et potentielt forbud mod den kinesiskejede videoapp.

Blandt de fremmødte, der udvikler og producerer indhold til forskellige målgrupper på sociale medier, er teenagere, lærere og virksomhedsejere. De mødte op foran Kongressen for at vise deres utilfredshed med et eventuelt forbud og i stedet tale om fordelene ved TikTok, som mange af dem lever af.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker