Udland

Brasiliansk politi mistænker fiskeribaron for journalistdrab

Ifølge politiet kan leder af ulovligt fiskerinetværk stå bag drabet på den britiske journalist Dom Phillips.

Brasiliansk politi oplyser mandag lokal tid, at det mistænker en kendt leder af et ulovligt fiskerinetværk for drabet på en britisk journalist og hans brasilianske følgesvend i sommer sidste år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han har været i politiets varetægt siden december, men grundet forskellige identifikationspapirer har det været vanskeligt for efterforskerne at fastslå præcist, hvem han er.

Politiet har imidlertid stærk mistanke om, at han står bag det højtprofilerede drab på den britiske journalist Dom Phillips og hans brasilianske følgesvend Bruno Pereira.

Politiet kalder ham “Colombia”. Han leder et netværk for ulovligt fiskeri i Amazonas-regnskoven i Brasilien.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP bærer han både to sæt identifikationspapirer fra Peru og ét fra Brasilien.

Politiet kan alligevel efter mere end en måneds efterforskning fastslå, at han er født i Puerto Nariño – en lille colombiansk landsby ved Amazonas-floden med Peru på den anden flodbred og den brasilianske grænse cirka 50 kilometer mod øst.

Eduardo Fontes, som er det brasilianske rigspolitis områdechef for Amazonas, siger, at efterforskningen af drabssagen er “90 procent” færdig og “praktisk talt lukket”.

– Efterforskningen er i den sidste fase, og vi har stærke beviser, som peger på “Colombia” som bagmanden bag forbrydelserne, siger han til AFP.

Drabet på Dom Phillips og Bruno Pereira skete 5. juni sidste år.

De blev skudt i Javari-dalen, hvor de var draget ud for at researche til en bog om bæredygtig udvikling i området. Området er hjemsted for indfødte brasilianere, men også ulovlig minedrift, fiskeri og skovfældning.

Godt halvanden uge efter drabet erkendte en brasiliansk mand, at det var ham, som havde dræbt de to. Politiet anholdt kort efter to andre, heriblandt den første mands bror.

Ifølge Eduardo Fontes var det “Colombia”, som skaffede de tre mænds våben og deres både. Han skulle desuden have betalt for en advokat for én af dem.

“Colombia” blev anholdt allerede i juli, men blev i oktober løsladt mod kaution. En domstol udstedte dog en arrestordre på ham, efter at han brød betingelserne for sin løsladelse.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker