Udland

Boris Johnson varsler hårde sanktioner mod Rusland

Boris Johnson vil udelukke alle russiske banker og forbyde det russiske Aeroflot at lande i Storbritannien.

Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, varsler en række skrappe sanktioner over for Rusland og landets præsident, Vladimir Putin.

Det siger han i en tale til det britiske parlament torsdag.

– Vladimir Putin vil aldrig kunne vaske blodet af sine hænder. Og han vil blive fordømt i verdens og historiens øjne, siger Boris Johnson.

Torsdag morgen invaderede Rusland Ukraine efter at have beskyldt landet for at begå overgreb på befolkningen dets østlige del.

Blandt de sanktioner, Boris Johnson præsenterer, er, at alle russiske banker udelukkes fra Storbritanniens markeder, der indføre en række nye handelsrestriktioner, og russiske Aeroflot får forbud mod at lande i Storbritannien.

En række russiske banker, blandet andet landets næststørste, vil få indefrosset sine aktiver i Storbritannien.

Ud over en lang stribe banker og russiske firmaer vil Storbritannien indføre en grænse for, hvor meget russiske statsborgere må have stående i britiske banker.

Det vil være et hårdt slag mod mange russiske rigmænd, der siden 1990’erne har placeret en stor del af deres formuer i Storbritannien.

Flere personer ryger også på Storbritanniens sanktionsliste, blandt andre folk i inderkredsen omkring Vladimir Putin og cheferne for en række statsejede russiske virksomheder.

Den britiske regering vil oprette en ny politiafdeling, der skal dedikeres til at opspore folk, der omgår sanktionerne samt russiske oligarkers aktiver i Storbritannien.

– Vi må aldrig tillade, at Ruslands handlinger om en måned, om et år bliver glemt og står ustraffede, siger Boris Johnson.

Boris Johnson siger også, at han er åben for at udelukke Rusland fra det internationale betalingssamarbejde SWIFT.

De britiske sanktioner vil ikke kun holde sig til Rusland. Hviderusland, der har ladet Rusland bruge landet som opmarchområde og startpunkt for en del af invasionen, vil også blive ramt.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker