Udland

Boris Johnson: Rusland virker fast besluttet på fuld invasion

Alt peger på, at Vladimir Putin har vil gennemføre omfattende invasion af Ukraine, siger Boris Johnson.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, vurderer, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, ønsker at gennemføre en “invasion i fuld skala” af Ukraine.

Det siger han tirsdag på et sikkerhedsmøde ifølge britiske BBC.

Johnson siger ifølge nyhedsbureauet Reuters samtidig, at han er klar til at indføre omfattende sanktioner hurtigst muligt.

– De kommer til at ramme Rusland rigtig hårdt, og vi kommer til at gøre endnu mere, hvis der rent faktisk kommer en invasion.

– I skal ikke være i tvivl om, at hvis russiske selskaber forhindres i at tjene penge på det britiske marked, og hvis vi rammer russisk-ejede selskaber, så vil det begynde at gøre ondt, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

BBC oplyser, at Johnson ventes at offentliggøre sanktionerne tirsdag eftermiddag klokken 13.30 dansk tid.

Tidligere tirsdag sagde den britiske sundhedsminister, Sajid Javid, at Rusland allerede havde taget hul på invasionen af Ukraine.

– Russerne og præsident Putin har besluttet at angribe Ukraines suverænitet og dets territorielle integritet, siger den højtstående minister.

EU ventes tirsdag eftermiddag at indføre sanktioner mod Rusland. Det oplyser EU’s udenrigschef, Josep Borrell, tirsdag formiddag.

Reaktionen fra Vesten kommer, efter at Putin mandag aften anerkendte udbryderrepublikkerne Donetsk og Luhansk som uafhængige.

Ifølge Reuters siger den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, tirsdag, at Rusland er vant til sanktioner. Han siger desuden, at Vestens reaktion på Ruslands beslutning angående Donetsk og Luhansk var forventet.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker