Udland

Bolsonaro fik rockstjernemodtagelse ved konference i USA

Den tidligere brasilianske præsident blev mødt med klapsalver, da han udtrykte støtte til Donald Trump.

Den højreorienterede tidligere brasilianske præsident Jair Bolsonaro blev modtaget som en rockstjerne, da han talte på en konference for konservative i USA lørdag.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Her blev han mødt med stående klapsalver fra publikum, da han udtrykte en glødende støtte til den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Bolsonaro såede på konferencen også tvivl om sit eget valgnederlag ved det brasilianske valg, ligesom han angreb covid-19-vaccinepolitikker.

Om pandemien sagde han, at han “altid har forsvaret frihed”, og at han ikke “tvang nogen til at blive vaccineret i Brasilien”.

Efter det udsagn modtog brasilianeren større klapsalver end nogen af de bredt kendte konservative politikere, der indtil videre havde talt.

Konferencen kaldet Conservative Political Action Conference (CPAC) er fire dage lang og finder sted i en forstad til Washington D.C.

Den 67-årige tidligere præsident varmede op, inden Donald Trump indtog rollen som uofficiel hovedtaler senere lørdag amerikansk tid.

– Vi kommer til at gøre det færdigt, vi har startet, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Vi kommer til at færdiggøre vores mission, sagde Trump på konferencen, som bar præg af, at den tidligere præsident stadigvæk er en figur, der fylder meget blandt græsrødderne til højre i Det Republikanske Parti.

Her kunne der købes “Make America Great Again”-T-shirts og hatte.

Trump har annonceret, at han igen går efter at blive USA’s præsident i 2024.

Bolsonaro tabte i efteråret præsidentvalget i Brasilien til venstreorienterede Luiz Inácio Lula da Silva. Kort inden overleveringen af nøglerne til præsidentboligen rejste han til den amerikanske delstat Florida, hvor han har befundet sig lige siden.

Det er imidlertid ikke gået stille for sig i hjemlandet i mellemtiden.

En enorm folkebevægelse mener ikke, at Lula var den retmæssige vinder af præsidentvalget.

Og som det også skete med Donald Trumps tilhængere, har utilfredsheden resulteret i, at vrede bolsonaristas, som Bolsonaros tilhængere kalder sig, under demonstrationer stormede Brasiliens lovgivende forsamling, Kongressen.

Bolsonaro er kendt for at angribe LGBT+-miljøet og andre minoriteter.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker