Sport

Bo Henriksen: FC København har været bedre end os

FC Midtjylland-cheftræner Bo Henriksen anerkender, at FC København har været bedre end FCM gennem sæsonen.

FC København har været det bedste hold i denne sæson i Superligaen.

Det siger FC Midtjylland-cheftræner Bo Henriksen, da han blev bedt om at evaluere sæsonen efter holdets 4-1-sejr ude over Silkeborg mandag.

– I sidste ende handler fodbold om kvalitet og manglende kvalitet. Vi fik for få point i slutningen af efteråret, og vi startede også skidt ud i foråret. Det er der ikke råd til i fodbold.

– Så kan folk snakke om marginaler i kampene mod Brøndby og FCK. Det er historie, og det var ikke afgørende. FC København har været bedre end os i år, og det må vi lære af, siger Bo Henriksen.

Det lignede i løbet af efteråret, at midtjyderne skulle stå med mesterskabet i slutningen af sæsonen, da holdet førte Superligaen med syv point.

Nu resterer der en runde af sæsonen, og FCK fører rækken med tre point og en bedre målscore på ni mål. Derfor er det nærmest umuligt, at københavnerne smider mesterskabet.

Bo Henriksen har dog opskriften klar til, at det ikke gentager sig næste sæson.

– Vi skal blive bedre til at håndtere de svære perioder i sæsonen, og så skal vi være dygtigere til at komme hurtigere over dem, end vi har været i år, lyder det fra cheftræneren.

FCM-anfører Erik Sviatchenko er enig med sin træner i, at FCK har været det bedste hold gennem sæsonen.

– Det har været meget op og ned for begge hold gennem sæsonen, og FCK har så trukket det længste strå. Der er aldrig noget ufortjent i fodbold, så de står fortjent med mesterskabet, siger anføreren.

De fire indbyrdes kampe gennem sæsonen, hvor det kun er blevet til fire point i fire kampe for midtjyderne, har dog også haft en stor betydning ifølge anføreren.

– Det har helt klart været head to head-kampene mod FC København. Vi fik ikke det nødvendige ud af det, når vi skulle have tre point. Det er klart, at det rykkede meget.

– Så er det klart, at vi havde en periode i starten af foråret, hvor vi ikke satte en stime sammen af sejre, og der rullede FC København derudaf med syv sejre i streg, siger Erik Sviatchenko.

FCM slutter sæsonen af mod Randers på hjemmebane, mens FCK får besøg af AaB i Parken.

/ritzau/

Back to top button