Kultur

Blachman skamroser meddommer

Thomas Blachman har siddet side om side med mange forskellige dommere i "X Factor". Han er imponeret over programmets nye dommer, Simon Kvamm.

Fredag aften går det løs, når finalisterne i “X Factor” for første gang skal optræde til programmets liveshows.

Med i dommerpanelet er naturligvis “X Factor”-veteranen Thomas Blachman. Han er kendt for sin direkte facon, og seere af programmet vil vide, at man skal gøre sig fortjent til hans ros.

Jazzmusikeren og den mangeårige dommer er heller ikke bleg for i ny og næ at lade rosende ord falde om sig selv, men denne gang tilfalder anerkendelsen altså denne sæsons dommerdebutant, Simon Kvamm.

– Jeg synes, at han er et skønt bidrag. Han har en kæmpe kompleksitet – også i alle de knapper, han har at trykke på.

– Han har bidraget med et ordforråd og med en stærk karakter og en vilje. Han er konkurrencemenneske også, helt sikkert. Han frisker reglerne op på en eller anden måde, i forhold til hvad programmet skal kunne, lyder det fra Blachman forud for showet.

Ikke kun Simon Kvamm får pæne ord med på vejen. Thomas Blachman mener, at programmet de seneste par år har taget en opadrettet kurve. Det samme gør sig gældende for deltagerne.

– Det vælter ind med bedre og bedre unge mennesker. Det er vanvittigt. Det minder om dét, det skal være – altså programmet – når det er bedst, siger han.

Efter et udskillelsesløb står Thomas Blachman nu tilbage med tre finalister i “X Factor”.

Her har han valgt den 19-årige Clara Nedergaard fra Skanderborg, 29-årige Rosita Bramsen fra Aarhus og gruppen Sigalaz, der består af brødrene David og Samuel Sigala på henholdsvis 17 og 19 år fra Holstebro.

– Jeg er rigtig glad. Jeg har tre vidt forskellige ting, og det bliver superfedt. Jeg er glad for det, vi har lavet, siger han om deltagerne.

Fredag aften går de i alt ni “X Factor”-finalister på scenen for at kæmpe om seernes gunst. Det sker, når programmets første liveshow bliver sendt på TV 2 klokken 20.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker