Kultur

Biografbesøgene nærmer sig antal fra før corona

I fjerde kvartal af 2022 gik en fjerdedel af danskerne i biografen, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Antallet af borgere i Danmark, som tager en tur i biografen, nærmer sig niveauet fra før corona.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som har undersøgt kulturvaner i Danmark i fjerde kvartal af 2022.

De unge er flittige biografgængere.

I fjerde kvartal var borgerne i Danmark i alderen 16 til 24 år den aldersgruppe, som gik mest i biografen. Hver tredje i aldersgruppe har nemlig været i biografen mindst én gang.

Opgørelsen viser danskernes kulturvaner opdelt per kvartal. Cirka 6000 personer er blevet spurgt om deres vaner. Opgørelsen er blevet lavet hvert kvartal siden tredje kvartal 2018.

I årets sidste kvartal besøgte en fjerdedel af befolkningen, som er ældre end 16 år, biografen. Det er det højeste antal i et kvartal sidste år.

Samlet for 2022 har 23,5 procent hvert kvartal i gennemsnit besøgt biografen.

– Vi er glade. 2022 har bevist, at danskerne elsker at se film i biografen, siger Michael Valentin, som er administrerende direktør i brancheforeningen Danske Biografer.

I 2019 besøgte 26 procent af befolkningen i gennemsnit per kvartal en biograf.

Det glæder brancheforeningen Danske Biografer, at folk har fundet tilbage til vanen med at se film i biograferne efter to år med vekslende nedlukninger og retningslinjer som følge af corona.

– Vi var meget spændte på, om folk havde glemt, hvad det vil sige at gå i biografen, og havde glemt følelsen af at sidde i mærket og se på det store lærred. Det er der overhovedet ikke noget, som tyder på, siger Michael Valentin.

Det er særligt kvinderne, som går i biografen. 29 procent af de adspurgte kvinder har set film i biografen. For mændene gælder det for hver femte.

Og man er godt opmærksomme på, at mændene besøger biograferne mindre end kvinderne hos Danske Biografer.

– Vi glæder os til kulturministerens varslede kulturpas, som vi rigtig gerne vil have fingre i for at få mændene i biografen, siger Michael Valentin.

– Vi ved, at kvinderne er meget mere aktive, når det handler om at besøge museer og teatre. Mændene sidder måske lidt mere derhjemme og ser fodbold.

Den nye SVM-regering vil “gennemføre forsøg med kulturpas for næsten 45.000 unge, der hverken er i uddannelse eller job”, står der i regeringsgrundlaget “Ansvar for Danmark”.

Hvilke kulturinstitutioner, regeringens kulturpas skal give adgang til, er uvist. Men teatre og museer er tidligere blevet nævnt.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker