Udland

Biden maner til besindighed før skæbnedag i sag om politidrab

Der ventes fredag at blive offentliggjort optagelser fra brutal anholdelse, der endte med en mands død i USA.

En opsigtsvækkende sag om den 29-årige amerikaner Tyre Nichols død kommer fredag formentlig til at udvikle sig endnu mere dramatisk.

Efter planen skal der nemlig offentliggøres videooptagelser fra den brutale anholdelse, der gik forud for Nichols’ død 10. januar.

Det skriver nyhedsbureauet AFP og det britiske medie BBC.

Nichols blev 7. januar anholdt ved et lyskryds i Memphis i den amerikanske delstat Tennessee. Han døde tre dage senere efter at have pådraget sig store skader ved den voldelige anholdelse.

Torsdag blev fem betjente tiltalt for drab i sagen.

Fredag ventes optagelser fra betjentenes bodycams så at blive offentliggjort. Bodycams er kameraer, som amerikansk politi bærer på kroppen for at optage og dokumentere eksempelvis anholdelser.

En efterforskningschef fra Tennessee gennemgik optagelserne torsdag.

Efterforskningschefen siger, at betjentenes handlinger var “fuldstændig rædselsfulde”, og at han fik kvalme af at se deres opførsel. Det skriver BBC.

Sagen om Tyre Nichols har allerede ført til offentlig kritik. Optagelserne fra betjentenes bodycams ventes at puste yderligere til den kritik.

Derfor har USA’s præsident, Joe Biden, også manet til besindighed.

– Jeg vil gerne tilslutte mig Tyres familie og opfordre til fredelige protester. Vrede er forståeligt, men vold er aldrig acceptabelt, siger Biden ifølge BBC.

De fem tidligere politibetjente, der torsdag blev tiltalt for drab, er alle sorte og mellem 24 og 32 år. Også det 29-årige offer var sort.

Politivold har været et stort tema i USA, særligt siden den sorte amerikaner George Floyd i 2020 blev dræbt af en hvid betjent under en anholdelse.

De fem eksbetjente fra Memphis, der alle er blevet fyret, er anklaget for second degree murder.

Det defineres her som et bevidst drab. Forskellen fra first degree murder er, at drabet ikke har været planlagt på forhånd.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker