Udland

Berlusconi er udskrevet fra hospitalet efter lungeinfektion

Tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi fik i begyndelsen af april også konstateret leukæmi.

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi er blevet udskrevet fra hospitalet i den italienske storby Milano.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I begyndelsen af april blev han indlagt på intensivafdelingen på hospitalet San Raffaele. Årsagen var vejrtrækningsproblemer som følge af en lungeinfektion.

Dagen efter indlæggelsen kom det frem, at den 86-årige tidligere premierminister også har kræftsygdommen leukæmi.

Midt i april – efter halvanden uge på intensiv – var den tidligere premierministers tilstand i bedring. Han blev dermed flyttet til en almindelig afdeling på hospitalet.

Lungeinfektionen var ifølge læger på hospitalet relateret til kræftsygdommen. Det skrev nyhedsbureauet AFP i forbindelse med indlæggelsen.

Den type leukæmi, som Berlusconi er ramt af, kaldes kronisk myelomonocytisk leukæmi. Det er en sjælden type blodkræft, der primært rammer ældre voksne.

Læger på hospitalet fortæller, at Berlusconis kræftsygdom er kronisk, men at den endnu ikke har nået en akut fase, skriver Reuters.

I 2016 fik Berlusconi foretaget en større hjerteoperation. Tre år senere blev han opereret for en tarmsygdom. Han har desuden haft prostatakræft.

I september 2020 var han også indlagt på hospitalet på grund af covid-19.

Silvio Berlusconi har som premierminister stået i spidsen for fire regeringer. Hans seneste regeringsperiode sluttede i 2011.

Han er stifter og fortsat leder af partiet Forza Italia. Partiet er i dag en del af premierminister Giorgia Melonis koalitionsregering.

Da der sidste år var præsidentvalg i Italien, havde Berlusconi egentlig meddelt, at han ville stille op som kandidat. Få dage inden valgkampen formelt begyndte, trak han dog sit kandidatur tilbage.

Berlusconi blev da heller ikke spået de store chancer ved valget. For han er om nogen en politiker, der deler vandene i Italien.

Han er belastet af flere tidligere sexskandaler og en dom for skattesnyd.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker