Sport

Benfica henter brandvarm dansker i Rosenborg

Efter bare et halvt år i Rosenborg skifter Casper Tengstedt til Benfica. Angiveligt for et stort millionbeløb.

Den danske angriber Casper Tengstedt er et bevis på, hvor hurtigt en fodboldkarriere kan tage fart.

Onsdag skifter den 22-årige skarpretter fra norske Rosenborg til den portugisiske storklub Benfica på en aftale, der løber frem til 2028.

Det meddeler den 37-foldige portugisiske mesterklub på sin hjemmeside. Også Rosenborg bekræfter nyheden.

– Det er lidt vemodigt på mange måder, fordi jeg har nydt at være i klubben og det at være en del af omklædningsrummet. Det bliver vemodigt, men nu venter en ny spændende udfordring, hvor jeg glæder mig til at prøve mig selv af, siger han til Rosenborgs Twitter-profil.

Man skal ikke længere end otte måneder tilbage, før den 22-årige dansker tørnede ud for AC Horsens i 1. division, hvor han var blandt rækkens store profiler.

Siden fulgte han også med op i Superligaen, og tre kampe inde i indeværende sæson blev han købt af Rosenborg.

Han har smadret den norske liga med 15 mål og 9 assister i 14 kampe. Det har banet vej for, at Benfica nu hoster op med et stort millionbeløb for danskeren.

Ifølge B.T., Ekstra Bladet, bold.dk samt portugisiske og norske medier betaler Benfica mindst 60 millioner kroner for Tengstedt.

Dertil kommer bonusser, hvis Tengstedts ophold i Portugal bliver succesfuldt. En bid af Rosenborgs gevinst går til AC Horsens.

I Benfica bliver den tidligere danske U21-landsholdsangriber holdkammerat med den danske VM-back Alexander Bah.

I angrebet skal Tengstedt kæmpe med den portugisiske landsholdsbomber Goncalo Ramos om spilletiden.

Under VM i Qatar spillede Ramos sig ind i Portugals startopstilling på bekostning af Cristiano Ronaldo og scorede hattrick i ottendedelsfinalen.

Casper Tengstedt skiftede som ungdomsspiller fra Viborg FF til FC Midtjylland. På trods af sin status som topscorer i U19-ligaen, fik han aldrig chancen på førsteholdet hos midtjyderne.

Han var udlejet til Nürnbergs andethold og til AC Horsens, inden han i 2021 skiftede permanent til sidstnævnte.

Han er søn af den mangeårige Viborg-spiller Thomas Tengstedt.

Casper Tengstedt har allerede spillet for Horsens og Rosenborg i indeværende sæson.

Egentlig må man kun spille kampe for to forskellige klubber i samme sæson, men Fifas regler tillader, at man spiller for tre klubber, såfremt at man skifter mellem ligaer, der ikke følger samme turneringskalender.

I modsætning til de fleste europæiske ligaer – heriblandt Portugals bedste række – følger den norske sæson kalenderåret. Derfor er Tengstedt spilberettiget i Benfica.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker