Et barn fra Herning-egnen er blevet smittet med mæslinger efter en tur til Ukraine, og lægerne i området rådes nu til at være ekstra opmærksomme.

Barnet, der er i skolealderen, havde været på rejse til Ukraine, og det er her det blev smittet med den meget smitsomme sygdom mæslinger.

Det oplyser Statens Serum Institut, som tager sagen meget alvorligt.

Barnet havde været på besøg hos familie i Ukraine og blev der udsat for mæslingesmitte.

Barnet kom tilbage til Danmark den 8. december, udviklede et mæslingelignende udslæt den 18. december og blev undersøgt på børneafdelingen på Regionshospitalet Herning.

En prøve fra patienten var positiv for mæslingevirus den 19. december på Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital, og Styrelsen for Patientsikkerhed, Enhed for Tilsyn og Rådgivning Nord samt Statens Serum Institut blev informeret.

Statens Serum Institut har bekræftet det påviste mæslingevirus og arbejder på at foretage genotypning af virus.

Læger i Herning om omegn opfordres til at være ekstra opmærksomme på patienter med symptomer på mæslinger og til at sikre, at disse undersøges uden, at andre patienter i venteværelser og lignende udsættes for smitte.

For praktiske formål kan man regne med, at personer født før 1974 har haft mæslinger.

Mæslinger har været elimineret i Danmark siden 2017, men importerede tilfælde og begrænset videresmitte kan fortsat forekomme.

– Vi bestræber os på at informere hurtigt om alle påviste tilfælde af mæslinger for at kunne begrænse smittespredningen mest muligt, oplyser Statens Serum Institut.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden