Sport

Barcelona anklages for korruption over betalinger

Anklagemyndighed beskylder FC Barcelona for korruption i sag om betalinger til tidligere chef i dommerkomité.

Spanske anklagere beskylder nu FC Barcelona for korruption i en sag om betalinger til et selskab tilhørende en tidligere højtstående person i dommerkomitéen under Det Spanske Fodboldforbund.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

To tidligere klubpræsidenter i FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu og Sandro Rossell, samt den tidligere næstformand i dommerkomitéen Jose Maria Enriquez Negreira, anklages ligeledes for korruption, lyder det.

Ifølge BBC blev anklagerne fredag præsenteret i en domstol i Barcelona af byens offentlige anklagemyndighed.

– Barcelona anskaffede og vedligeholdte en strengt fortroligt mundtlig aftale med Jose Maria Enriquez Negreira, så han, i sin egenskab som næstformand i dommerkomitéen, mod betaling ville få dommerkomitéen til at foretage handlinger, der kom FC Barcelona til gode i relation til dommeres beslutninger, lød det fra anklagemyndigheden ifølge BBC.

Reuters skriver, at en dommer endnu ikke har taget stilling til, hvorvidt sagen skal føres.

Overførslerne på samlet 1,4 millioner euro (10,4 millioner kroner) skulle være sket fra 2016 til 2018. Det fortalte radiostationen Cadena Ser i februar.

Barcelona har tidligere selv oplyst, at man har brugt den daværende næstformand i dommerkomitéen som konsulent.

Jose Maria Enriquez Negreira leverede tekniske rapporter, blandt andet på video. Derudover bidrog han med informationer omkring talenter fra andre klubber i Spanien.

Ifølge FC Barcelona er det “normal praksis” for fodboldklubber at lave den slags aftaler. Samarbejdet blev stoppet i 2018, fordi klubben skulle reducere sine udgifter. Ifølge Josep Maria Bartomeu startede samarbejde helt tilbage i 2003.

Dommerkomitéen i Det Spanske Fodboldforbund har fortalt, at Jose Maria Enriquez Negreira ikke har haft nogen rolle siden 2018.

Selv om Barcelona muligvis har overtrådt reglerne, falder der ingen sportslig straf til klubben. Det sagde La Ligas præsident, Javier Tebas, i februar.

– Vi skal med det samme gøre det klart, at det ikke er muligt at sanktionere sportsligt, fordi der er gået fem år. Vi har allerede undersøgt det, sagde Tebas.

Barcelona skulle have været dømt inden for tre år, hvis de skulle have haft en sportsligt straf.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker